Nyhed
29. apr. 2020 | 12:08

Borgen vender tilbage

Foto | DR
Politikeren Birgitte Nyborg (Sidse Babett Knudsen, tv.) og journalisten Katrine Fønsmark (Birgitte Hjort Sørensen) kan se frem til at møde hinanden igen i en ny sæson af DR-serien.

DR’s populære serie om magtens politiske tinder får en ny sæson i 2022, og den amerikanske streamingtjeneste Netflix har været med til at finansiere fortsættelsen.

Af Nicki Bruun

DR’s populære dramaserie Borgen vender tilbage i 2022.

Det var den store kanin, som Danmarks Radio trak op af hatten på et digitalt pressemøde her til formiddag.

Efter en halv times tid med snak om DR’s planer for det kommende år, der bliver kraftigt påvirket af coronakrisen, blev der stillet om til hovedforfatteren bag Borgen: Adam Price.

Han sad med et afsprittet computertastatur og skrev på en ny sæson af serien, der fik premiere i 2010. Den kommende sæson har igen Sidse Babett Knudsen i hovedrollen som politikeren Birgitte Nyborg, mens Birgitte Hjort Sørensen gentager rollen som journalisten Katrine Fønsmark.

”Det er en kæmpe glæde igen at gå ind i det politiske univers og ikke mindst i karaktergalleriet fra Borgen. Det er som at gense gamle nære venner. Vi har i årene, der er gået, flere gange talt om, at det ville være interessant at vende tilbage til universet og vores hovedpersoner efter en årrække, hvor både det politiske klima og magtmenneskerne, som de er, har udviklet sig i takt med tiden,” siger Adam Price til DR.

”Det afgørende har for mig altid været, at vi havde den rigtige historie at fortælle, hvis vi skulle vende tilbage til Borgen’. Det har vi nu. Og uden at sige for meget er magten det helt centrale, universelle tema, vi stadigvæk forholder os til. Hvordan det at have magt påvirker og potentielt forgifter mennesker – og dermed deres idealer og privatrelationer.”

Sammen med Netflix
Den nye sæson af Borgen bliver produceret af SAM Productions og finansieringen er kommet på plads i samarbejde med Netflix.

Dermed vil serien kunne ses på den amerikanske streamingtjeneste, når den har været vist på DR.

De første tre sæsoner af Borgen var da også voldsomt populær i udlandet, hvor notabiliteter som Stephen King og Hillary Clinton har fremhævet den blandt deres favoritter.

Borgen er en helt særlig DR-serie med unikke public service-kvaliteter. Serien, der har høstet stor anerkendelse i både ind- og udland, gav et sjældent indblik i, hvordan magten forvaltes på højeste politiske niveau, og hvilke menneskelige konsekvenser, det kan have for dem, der varetager disse opgaver,” udtaler DR’s dramadirektør Christian Rank.

”Vi er meget begejstrede for, at vi nu får mulighed for at give universet og karaktererne nyt liv i en sæson, hvor vi sætter fokus på et højaktuelt tema i dansk politik, der kan have stor betydning for Danmarks position i verdenssamfundet.”

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko