Nyhed
30. apr. 2012 | 12:52

Brasiliansk vinder på Cph Pix

Foto | Pedro Sotero
Neighbouring Sounds

Den brasilianske ensemble-film Neighbouring Sounds trak trumfen i årets hovedkonkurrence på Cph Pix, mens canadiske Philippe Falardeau for anden gang løb med publikumprisen.

Af Mads Suldrup

”En personlig indsigt i nutidens Brasilien” med en ”stærk følelse af autenticitet og oprigtighed”.

Sådan lød nogle af de rosende ord, da den tre mand story jury lørdag aften kårede ensemble-filmen Neighbouring Sounds som årets vinder af hovedkonkurrencen på Cph Pix.

Ti debuterende instruktører har kæmpet om juryens gunst i New Talent Grand Pix, hvor der både har været græske, australske og israelske bidrag. I sidste ende trak brasilianske Kleber Mendonça Filho dog stikket hjem.

Hans Neighbouring Sounds følger en række menneskeskæbner, der alle bor på samme vej i den brasilianske by Recife – fra husmoren, der ryger hash i smug, til sikkerhedsvagterne på gaden, der skal forhindre kriminalitet, men som måske har en finger med i spillet, når der begås ulovligheder i området. 
 
Med prisen følger 30.000 euro, der skal hjælpe Kleber Mendonça Filho i gang med sin næste film.

Selvmord i klasseværelset
Vinder af publikumprisen blev for anden gang den canadiske instruktør Philippe Falardeau.

I 2009 tilfaldt æren hans film Det er ikke mig, jeg sværger!, og i år gik prisen til Monsieur Lazhar, der handler om en lærer, som får den svære opgave at overtage en klasse, efter hans forgænger har begået selvmord i klasseværelset.

Monsieur Lazhar var tidligere på året nomineret til en Oscar i kategorien bedste ikke-engelsksprogede film.   

Cph Pix sluttede officielt i går, søndag, men i de kommende dage vil være der være ekstravisninger af en række af de mest efterspurgte film fra festivalens program.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko