Nyhed
27. nov. 2012 | 16:47

Burton og Downey Jr. puster nyt liv i Pinocchio

Foto | Disney
Pinocchio, Gepetto og Jesper Fårekylling har en travl kalender. Hele tre film om trædukken er nemlig på tegnebrættet i Hollywood.

To af Hollywoods største legebørn mødes i tilblivelsen af ny live action-film om trædukken, der bare gerne vil være en rigtig dreng.

Af Lise Ulrich

Hvem bedre til at give sig i kast med Carlo Collodis mørke dannelseseventyr Pinocchio fra 1883 end instruktøren, der for to år siden med held bragte det mindst lige så mørke 1800-tals-eventyr Alice i Eventyrland til live i biograferne?

Ifølge adskillige udenlandske medier, fra avisen The Times til The Hollywood Reporter, er det gotiske legebarn Tim Burton så godt som bekræftet som instruktør på Warner Bros.’ Pinocchio.

Og han har allerede et af Hollywoods mest eftertragtede navne på rollelisten. Det skulle nemlig samtidig være sikkert og vist, at gavflaben Robert Downey Jr. indtager rollen som opfinderen Gepetto. 

Vender historien på hovedet
Filmen bliver en live action-udgave af det klassiske eventyr, der af de fleste formentlig bedst huskes fra Disneys tegnefilmversion fra 1940.

I modsætning til den farverige børnefilm vender Burtons Pinocchio originalhistorien på hovedet ved at fokusere på Gepettos søgen efter trædukken, da denne pludselig forsvinder, frem for at følge Pinocchios eventyr på egen hånd.

Med Burton, Downey Jr. og den nyligt annoncerede manuskriptforfatter Jane Goldman (Kick Ass) om bord er der lagt op til et syret måltid filmguf for både fans af Burtons groteske universer og Downey Jr.’s mørke charme. 

Travlhed for Jesper Fårekylling
Typisk for Hollywood er Pinocchio dog ikke den eneste film, der er på vej om trædukken og hans higen efter menneskelighed.

Hele to film mere er nemlig i støbeskeen, i hvad der må siges at være endnu et radikalt eksempel på, at forbrugermæthed ikke er et begreb, filmselskabernes kerer sig meget om.

20th Century Fox er således på vej med en Pinocchio-prequel med titlen The Three Misfortunes of Gepetto, mens The Jim Henson Company og instruktør Guillermo del Toro brygger på en 3D-dukkefilm. 

Om Jesper Fårekylling overhovedet kan finde tid i kalenderen til at synge julen ind i Disneys Juleshow, må betegnes som stærkt tvivlsomt.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko