Nyhed
19. mar. 2020 | 23:37

Cannes-festivalen er blevet udskudt

Foto | Festival de Cannes
Sidste år kunne de i Cannes fejre 72. udgave af den førende festival for filmkunst. Men i år bliver festivalen voldsomt presset af den hærgende coronavirus.

Coronavirus stopper verdens vigtigste filmfest, der ikke løber af stablen som planlagt i maj. Men folkene bag håber at kunne afholde den sydfranske festival til sommer.

Af Nicki Bruun

Mens filmens verden og snart sagt alle andre begivenheder er blevet sat på pause på grund af coronavirus, har folkene bag Cannes-festivalen stædigt holdt fast i at afholde den førende filmfest i det sydfranske.

Indtil nu. Torsdag aften udsendte festivalen en pressemeddelelse, hvor det blev oplyst, at årets udgave ikke finder sted 12. – 23. maj som planlagt.

Folkene bag overvejer mulighederne for at afholde festivalen på et andet tidspunkt. Der arbejdes lige nu med en løsning, hvor festivalen i stedet finder sted fra slutningen af juni til starten af juli.

”Så snart udviklingen i den franske og internationale sundhedssituation tillader os at vurdere mulighederne, melder vi ud om beslutningen,” står der i pressemeddelelsen.

”I mellemtiden bakker Cannes-festivalen op om alle dem, der opfordrer til at respektere nedlukningen, og anmoder om at vise solidaritet i disse svære tider for hele verden.”

Tusindvis af mennesker
Andre franske arrangementer – fra tv-festivalen Series Mania i nord til Formel 1-løbet i Monaco ved siden af det sydlige Frankrig – er blevet aflyst.

Derfor virkede det bare som et spørgsmål om tid, før Cannes-festivalen måtte melde hus forbi.

Situationen i Frankrig har udviklet sig i de seneste dage. Ligesom Danmark har landet lukket grænserne og nedlagt forbudt mod større grupper. Tallet startede i Frankrig på 5.000, blev senere sat ned til 1.000, og er nu på 100.

Det gør det unægtelig svært at samle 40.000 filmfolk fra hele verden på en festival, hvor filmene bliver vist i biografer med plads til flere tusind mennesker.

Nu må tiden og udviklingen af coronasmitten vise, om det bliver muligt at afholde festivalen til sommer.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko