Nyhed
21. jan. 2021 | 18:56

Cannes-festivalen måske først til sommer

Foto | Fox Searchlight
Wes Andersons komediedrama The French Dispatch er en af de film, der så godt som sikkert er i programmet, når Cannes-festivalen løber af stablen.

Den førende franske filmfestival rykker sandsynligvis fra maj til juli, hvor nogle af tidens største film står til at få verdenspremiere.

Af Nicki Bruun

Det var en bitter pille at sluge for filmelskere verden over, da Cannes-festivalen sidste år måtte aflyse på grund af coronakrisen.

Den franske festival er verdens førende udstillingsvindue for filmkunst, hvor de bedste instruktører og største stjerner ynder at give deres film verdenspremiere.

Og coronavirus kan også komme til at påvirke årets udgave af festivalen, der normalt finder sted i maj.

Ifølge internationale branchemedier er der stor risiko for, at Cannes-festivalen bliver udskudt til juli. Variety har været i kontakt med sammenslutningen af hoteller i Cannes, som har fået at vide, at festivalen sandsynligvis kommer til at foregå i perioden mellem 5. og 25. juli.

Det ville i almindelige tider have været katastrofalt for hotellerne, som normalt er fyldt med gæster i sommermåneden. Men på grund af coronakrisen kommer der formentlig langt færre turister i juli, og derfor har hotellerne meldt sig klar til at modtage gæster i forbindelse med festivalen til sommer.

Længe ventede film
Selv om Cannes-festivalen blev aflyst sidste år, holdt folkene bag festivalen alligevel fast i udvælgelsen af årets mest interessante film.

Thomas Vinterbergs biograf-succes og Oscar-kandidat Druk fik det såkaldte Cannes-stempel, som filmen kunne bære som et adelsmærke, mens den gik sejrsgang i det meste af verden.

Også Jonas Poher Rasmussens danske dokumentar Flugt – om en flygtnings barske rejse til Danmark – modtog det eftertragtede Cannes-stempel.

Filmen får her i januar langt om længe verdenspremiere på den anerkendte Sundance-festival i USA.

Nogle film, der skulle have været vist i Cannes sidste år, har valgt at udskyde premieren endnu længere.

Det gælder eksempelvis Wes Andersons stjernespækkede The French Dispatch, som må forventes at være i programmet, hvornår Cannes-festivalen end kommer til at løbe af stablen i år.

Også Ruben Östlunds Triangle of Sadness, der er den svenske instruktørs længe ventede opfølger til Guldpalme-vinderen The Square, regnes for at komme på festivalen. Filmen om modeverdenen har danske Zlatko Buric og Vicki Berlin på rollelisten.

Trailer: The French Dispatch

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko