Nyhed
06. feb. 2006 | 17:07

Carsten Jensen om ytringsfrihed i EKKO

Nyt EKKO med tema om ytringsfrihed på gaden den 8. marts.

Af Markus Bernsen

"Vi ønskede at krænke jer, ærede muslimske medborgere, og vi betragter aktionen som en stor succes. Danmark har nu for alvor en international avis. Aldrig er det lykkedes en gavlpisser at overpisse så stor en gavl."

Sådan forestiller Carsten Jensens sig, at Jyllands-Postens pressemeddelelse kunne have lydt, efter balladen om de berygtede Muhammed-tegninger begyndte at rulle i efteråret. Læs hele forfatterens essay om gavlpisseres rettigheder i det nye nummer af EKKO, der i et stort tema tager retten til at sige, skrive og tegne, hvad man vil, op til debat.

Leth og Rukov over mail
Her kommer der mange forskellige argumenter i spil, når også Peter Schepelern, lektor i Film- og medievidenskab, bidrager i den næste udgave af EKKO. Schepelern diskuterer ytringsfrihedens grænser, mens filmfolkene Jørgen Leth og Mogens Rukov tager en email-korrespondence om temaet.

Samtidig skriver Jørgen Bæk Simonsen fra Carsten Niebuhr Instituttet om billedforbud i Mellemøsten, og Erik Valeur om, hvorfor journalister nogle gange kan have svært ved at sige sandheden. EKKO udkommer den 8. marts.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko