Nyhed
20. sep. 2018 | 16:51

Cary Fukunaga skal instruere James Bond

Foto | Dick Thomas Johnson
Cary Fukunaga fik et stort gennembrud med første sæson afTrue Detective, og han er netop nu aktuel med Maniac på Netflix.

True Detective-instruktøren Cary Fukunaga skal lave den næste James Bond-film, efter at Danny Boyle forlod projektet som følge af kreative uoverensstemmelser.

Af Frederik Bakkerud

Det var oprindeligt Danny Boyle, der skulle instruere den 25. film i James Bond-serien, men den stålsatte brite forlod projektet i sidste måned.

Bekymrede fans kan dog ånde lettet op. En arvtager er fundet, og det bliver amerikanske Cary Fukunaga, der skal udfylde hullet efter den britiske instruktør.

Det oplyser producerne Michael G. Wilson og Barbara Brocoli.

”Vi er henrykte over at arbejde med Cary. Hans alsidighed og innovation gør ham til et fremragende valg til vores næste James Bond-eventyr,” udtaler de på Twitter.

Talentfuld amerikaner
At valget faldt på Cary Fukunaga er lidt af en overraskelse. Han er den første amerikaner, der skal instruere en Bond-film, og kandidater som Christopher Nolan og Susanne Bier var ellers oppe at vende i medierne.

Instruktørens seneste projekt er komedieserien Maniac, der har premiere i morgen på Netflix med Jonah Hill og Emma Stone på rollelisten.

I 2014 vandt Fukunaga en Emmy for sit instruktørarbejde på hele den første og aldeles fremragende sæson af True Detective. Han har ligeledes høstet roser for spillefilm som Beasts of No Nation fra 2015.

Kreative uoverensstemmelser
Danny Boyle har skrevet et manuskript med sin mangeårige partner John Hodge, der også stod bag Trainspotting.

Uenighederne skyldtes angiveligt, at historien skulle være mere samtidskritisk end tidligere Bond-film. Således kom både Rusland og #MeToo under lup, hvad der tilsyneladende blev for risikabelt til producerne, skriver The Guardian.

I stedet hentede man tidligere manuskræfter ind: Neal Purvis og Robert Wade. Sammen har makkerparret skrevet de seneste seks Bond-film, inklusive den fremragende Skyfall instrueret af Sam Mendes.

Daniel Craig, der i 2015 ”hellere ville skære sine håndled over” end at medvirke i endnu en Bond-film, har meddelt, at den kommende film bliver hans sidste i rollen som Agent 007.

Optagelserne begynder til marts næste år, og filmens verdenspremiere er udskudt tre måneder til den 14. februar 2020.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko