Nyhed
28. feb. 2020 | 18:34

Christian Tafdrup starter optagelser til ny film

Foto | Christian Tafdrup
Klar til optagelse! En aften- eller natteoptagelse i Christian Tafdrups kommende Benelux, der blander det satiriske og uhyggelige.

Instruktøren bag succesen En frygtelig kvinde er gået i gang med sin næste spillefilm, der er en satirisk familiegyser.

Af Claus Nygaard Petersen

En festligt pyntet brunsviger med et stort gult bånd i midten af kagen, hvor der står ”Benelux”, pryder Christian Tafdrups Instagram-konto.

”Endelig er vi i gang med optagelserne til den nye film. Det bliver vildt!!!” skriver den 41-årige instruktør.

Succesinstruktøren bag En frygtelig kvinde, der solgte 188.145 billetter, er gået i gang med optagelserne af opfølgeren.

Titlen er Benelux, og på producenten Profile Pictures’ hjemmeside kan man læse, at den handler om en dansk familie, som på en ferie i Toscana bliver venner med en hollandsk ditto.

Da danskerne skal på weekendbesøg hos hollænderne, er alt imidlertid ikke helt, som det skal være.

Instruktøren har tidligere kaldt filmen en satirisk gyser og et forsøg på at lave en anderledes genrefilm. Billedet med klaptræet viser da også, at scenen foregår om aftenen eller natten, og i baggrunden kan man se omridset af en dystert udseende bygning.

Forelsket i svigerfar
Christian Tafdrup startede som skuespiller og blev især kendt som tv-chefen Alexander Hjort i DR-serien Borgen.

Som instruktør viste han stort talent med kortfilmen En forelskelse (2008), hvor en fyr forelsker sig i kærestens far (udgivet på Ekko-dvd #10).

Spillefilmdebuten Forældre leger med tiden i historien om et ægtepar, der forsøger at genfinde ungdomsgnisten.

Den var lovende, men da Christian Tafdrup kastede sig over at fortælle historien om en frygtelig kvinde, rykkede han for alvor op blandt landets bedste instruktører.

Haneke og Jordan Peele
En frygtelig kvinde er en komedie om, hvordan stærke Marie langsomt og umærkeligt sætter sig på magten, da hun flytter ind hos kæresten og tøffelhelten Rasmus.

For en gangs skyld fik en kvinde lov til at være lige så frygtelig som mænd på film – oven i købet med ganske raffinerede midler. Rollen indbragte Amanda Collin en Robert og Bodil, mens Christian Tafdrup og broren Mads vandt en Robert for bedste originale manuskript.

Brødrene har også skrevet manuskriptet til Benelux. Christian Tafdrup har holdt kortene tæt ind til kroppen, men handlingen kunne godt give associationer til Michael Hanekes Funny Games, hvor en familie terroriseres af to fyre.

Også Jordan Peele har med Get Out og Us excelleret i blandingen af bidende samfundssatire og gruopvækkende gys.

Trailer: En frygtelig kvinde

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko