Nyhed
04. dec. 2014 | 14:32

Christoph Waltz er ny Bond-skurk

Foto | François Duhamel
Christoph Waltz viste allerede i Tarantinos Inglorious Basterds, at han kan spille ondskabsfuld skurk med tyk tysk accent. De kundskaber får han sandsynligvis brug for igen i den kommende Bond-film Spectre.

Nu er det officielt: Den 24. Bond-film skal hedde Spectre, og Christoph Waltz skal spille skurken, Oberhauser.

Af Morten Scriver Andersen

De store filmserier begynder for alvor at røre på sig. Sidste uge var det Jurrasic Park og Star Wars, og i denne uge er turen kommet til serien om den ekstravagante agent 007.

Ved en live-streaming direkte fra Londons Pinewood-studier, hvor den nye Bond-film traditionen tro optages, afsløredes titel og den fulde rollebesætning i dag.

Spectre skal den 24. udgave af James Bond-filmatiseringerne hedde, mens der endnu ikke er afsløret noget om filmens plot.

Til gengæld er de obligatoriske Bond-elementer på plads: babes, biler og bad boys.

Waltz som Oberhauser
Mest opsigtsvækkende er valget af stjerneskuespilleren Christoph Waltz. Han skal spille Oberhauser, der efter al sandsynlighed vil vise sig at være skurk.

Waltz er lige nu en af Hollywoods mest populære skuespillere. I løbet af de seneste fire år har han hjembragt to Oscar-statuetter – for rollen som dusørjæger i Django Unchained og for rollen som ”The Jew Hunter” i Inglorious Basterds – begge instrueret af Quentin Tarantino.

Mon ikke Waltz får lov til endnu engang at folde sig ud med sin tyske accent og ondskabsfulde humor?

Guldpalme-vinder som Bond-babe?
I Spectre er der også gensyn med en anden gammel kending fra Bond-universet, Hinx, der skal spilles af wrestleren Dave Bautista (Guardians of the Galaxy).

I de øvrige roller ses Andrew Scott (Sherlock), mens Lea Seydoux (Adéles liv) og Monica Bellucci (Irréversible) skal legemliggøre James Bonds altid komplicerede kvindebekendtskaber.

Lea Seydoux udmærkede sig ved sidste års Cannes-festival for sin præsation i Adéles liv.

Her gjorde hun det så godt, at Guldpalmerne for første gang i Cannes-historien ikke bare gik til instruktøren, der i stedet måtte dele den ærefulde pris med Lea Seydoux og filmens anden hovedrolleindehaver, Adéle Exarchopoulos.

Bond kører i Aston Martin
Som en lille bonus viste Bond-skaberne under dagens seance en smagsprøve på, hvilken bil Daniel Craig skal jagte skurke i. Det bliver en Aston Martin DB 10.

James Bond spilles som tidligere annonceret af Daniel Craig, ligesom Ralph Fiennes igen kan ses som MI6-lederen M, Naomie Harris som sekretæren Eve Moneypenny og Ben Whishaw som den unge våbenekspert Q.

Sam Mendes har også fået genvalg i instruktørstolen efter den fremragende Skyfall.

Spectre forventes at få dansk premiere i efteråret 2015.

Kommentarer

James Bond

James Bond-filmene er en af verdens største franchises.

Handler om en agent (007) i den britiske efterretningstjeneste, MI6.

De er baseret på Ian Flemmings bøger, som han skrev i perioden 1953-66.

Serien startede i 1962 med Dr. No, der har Sean Connery i hovedrollen.

I 2006 indtog Daniel Craig rollen som James Bond og er nu i gang med sin fjerde film.

© Filmmagasinet Ekko