Nyhed
27. dec. 2013 | 23:46

Christopher Lee sætter rekord med heavy metal

Foto | Steve Unwin
Christopher Lee er mest kendt i rollen som den onde troldmand Saruman i filmene om Ringenes Herre og Hobbitten, og nu hitter den 91-årige skuespiller også som heavy metal-musiker. 

I en alder af 91 år er skuespilleren Christopher Lee som den ældste person i historien røget ind på den amerikanske hitliste med sin heavy metal-julesang Jingle Hell.

Af Daniel Pilgaard

Christopher Lee returnerede ikke som troldmanden Saruman i anden ombæring af Peter Jacksons Hobbitten: Dragen Smaugs Ødemark.

I stedet har julen budt på et andet eventyr for den britiske skuespiller, der har medvirket i over 200 film.  Nu hitter han nemlig på den amerikanske hitliste.

Det skriver det amerikanske metalmagasin Metalinjection.com blandt flere andre musikmedier.

I en alder af 91 år er Christopher Lee som den ældste musiker i historien røget ind som nummer 22 på Billboard Hot 100, der gøres op efter salgstal og afspilningerne i radioen og på streamingtjenester som Spotify og WIMP.

Uartig version
Succesen for det berømte horror-ikon, der brød igennem som erotisk vampyr i Dracula i 1958, kommer hverken i form af en sukkersød popsang eller en rørende sjæler.

Det er heavy metal-julesangen Jingle Hell fra singleudspillet A Heavy Metal Christmas Too. En alternativ version af Jingle Bells, bare i en lidt mere uartig og underholdende version, som han selv udtrykket det i reklamespottet nederst i artiklen, hvor der er en smagsprøve på nummeret.

Her kan man også høre et klip fra singlens b-side, der er et cover af Frank Sinatras My Way – også i en heavy metal-udgave.

Rekorden som alderspræsident på hitlisten har indtil nu tilhørt crooneren Tony Bennett, der som 85-årig i 2011 hittede med nummeret Body and Soul i en duet med den nu afdøde sangerinde, Amy Winehouse.

Debuterede som 88-årig
Det er langt fra første gang, skuespilleren med den karakteristiske dybe stemme kaster sig over den hårde musikgenre.

Han har tidligere arbejdet sammen med blandt andre kultbandet Manowar og det italienske power metal-band Rhapsody of Fire.

I 2010 tog han selv skridtet fuldt ud og debuterede som 88-årige med metalpladen Charlemagne: By the Sword and the Cross, hvor et utal af musikere og et hundredemands stort symfoniorkester medvirkede.

Udgivelsen blev tidligere i år fulgt op med Charlemagne: The Omens of Death, som der angivelig også kommer en musical ud af.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko