Nyhed
25. apr. 2018 | 09:12

Claes Bang får ny rolle som kunstkender

Foto | Plattform Produktion
Claes Bang fik et fantastisk gennembrud som museumslederen Christian i Ruben Östlunds Guldpalmevinder The Square.

Efter det internationale gennembrud som museumsdirektør i Guldpalmevinderen The Square får den danske skuespiller en hovedrolle over for Christopher Walken.

Af Nicki Bruun

Claes Bang var bitter, da The Square sidste år vandt Guldpalmen i Cannes.

Det lyder mærkeligt, men reglerne for prisuddelingen på den franske festival – Guldpalmen udelukker skuespilpriser – var det nok grunden til, at han ikke vandt prisen for bedste mandlige skuespiller.

Til gengæld kan den danske skuespiller glæde sig over, at det store gennembrud ikke er udeblevet af den grund.

Claes Bang er det seneste år blevet hyldet rundt omkring i filmverdenen for sin hovedrolle som museumsdirektør i Ruben Östlunds satirefilm. Og nu er succesen øjensynligt også begyndt at kaste lignende roller af sig.

I hvert fald er Claes Bang blevet valgt til at spille en hovedrolle som kunstkritiker i neo-noir-thrilleren The Burnt Orange Heresy, skriver branchemagasinet Screen Daily.

Her skal danskeren spille over for ingen ringere end Christopher Walken, kendt for The Deer Hunter og en uforglemmelig rolle i Tony Scott og Quentin Tarantinos True Romance.

Også Elizabeth Debicki fra Susanne Biers tv-serie Natportieren medvirker i filmen, der skal lede efter købere på den kommende Cannes-festival.

Et sexet par
The Burnt Orange Heresy
foregår i 1970’ernes Italien, hvor kunstkritikeren James Figueras (Bang) får mulighed for at møde den berømte enspænderkunstner Jerome Debney (Walken).

Men den skjulte plan er, at Figueras skal stjæle et mesterværk fra kunstnerens atelier. Det er dog lettere sagt end gjort.

”Det er spændende at have et sexet par som Elizabeth Debicki og Claes Bang i hovedrollerne,” udtaler Gabrielle Stewart fra HanWay Films, der har de internationale rettigheder til filmen.

”De er to af de mest attraktive internationale stjerner på vej frem,” tilføjer Stewart.

Filmen er baseret på en bog af forfatteren Charles Willeford og instrueres af italieneren Guiseppe Capotondi, der har stået bag kameraet på europæiske serier som Berlin Station og serieudgaven af Suburra.

Manuskriptet er af Scott B. Smith, der blev Oscar-nomineret for sin debut som filmforfatter med Sam Raimis En simpel plan fra 1998.

Efter planen starter optagelserne af The Burnt Orange Heresy til sommer i Italien.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko