Nyhed
20. feb. 2012 | 12:14

Coster-Waldau filmer med Cruise

Foto | Søren Solkær
Nikolaj Coster-Waldau

Nikolaj Coster-Waldaus Hollywood-eventyr kører på skinner: Den danske skuespiller skal nu spille over for Tom Cruise i ny sci-fi-film.

Af Christina Nejsig

Det er ikke svært at forestille sig Nikolaj Coster-Waldau i rollen som hårdtpumpet våbenekspert med sigtekornet rettet mod utiltalende aliens.

Senest har vi set ham som (næsten) uovervindelig superskurk i filmatiseringen af Jo Næsbøs roman Headhunterne – et skandinavisk afbræk fra en Hollywood-karriere, der sidste år kulminerede med rollen som glat prins i den populære fantasy-tv-serie Game of Thrones.

Og nu skal han så spille over for en af Hollywoods A-liste-skuespillere, Tom Cruise, i den kommende science fiction-film Oblivion, der til marts skal optages i Louisiana. Det skriver empireonline.com.

Eksistentiel sci-fi
Oblivion, hvor Coster-Waldau skal spille våbeneksperten Sykes, er baseret på tegneserien af samme navn og handler om en dystopisk fremtid, hvor aliens har invaderet jorden, og menneskene er relokeret i et trygt samfund langt over skyerne.

De få, der er efterladt på jorden, udlever en daglig kamp mod de ukendte væsener. Og da en mystisk kvinde styrter ned på jorden i en rumkapsel, sker der en kædereaktion af hændelser, der får hovedpersonen, spillet af Cruise, til at stille spørgsmålstegn ved hele sin eksistens.

Andre skuespillere på rollelisten er Morgan Freeman, Andrea Riseborough (Never let me go og Happy-Go-Lucky) og Olga Kurylenko (Max Payne og Quantum of Solace). I instruktørsædet sidder Joseph Kosinski, der senest har stået bag en anden CGI-drevet film, Tron: Legacy med Jeff Bridges.

Ikke superstjerne
I et stort interview i Ekko #54 fra sidste efterår fortæller Nicolaj Coster-Waldau åbenhjertigt om sin lange kamp for gennembruddet i Hollywood.

”Sandheden er, at jeg hverken er superstjerne eller stor stjerne eller noget. Jeg arbejder, ikke også? Og alle skuespillere, som har noget at lave … det er faktisk ret godt gået. Hvis man skal tale om ’succes’, så har jeg aldrig været i stand til at planlægge noget. Det er bare en udvikling, og i forhold til min karriere for ti år siden, så er jeg et andet sted. Og som jeg ser det, et bedre sted,” siger han i interviewet.

Her fortæller Coster-Waldau, der herhjemme slog igennem med Nattevagten i 1994, om den kontante virkelighed med afslag, utallige castings og en mindre løncheck, end de fleste nok forestiller sig.

Dygtige HBO-folk
Den 41-årige danskers første casting i Hollywood var til en hovedrolle på actionfilmen Vertical Limit.

”Alt var overvældende! Jeg stod der med højt hår som Mel Gibson i Dødbringende våben – og havde ingen amerikansk accent. Jeg gik ind og var med, kom ud og var stadig sådan lidt … Hold da op!” fortæller skuespilleren.

Siden har han fået bedre greb om den amerikanske accent, og han har haft roller i film som Black Hawk Down, Wimbledon og Kingdom of Heaven. Trods sit amerikanske eventyr er Coster-Waldau blevet boende på Christianshavn med sin familie, og det er derfor blevet til utallige flyture mellem USA og Kastrup. Til april kan man opleve ham i anden sæson af Game of Thrones, som han har svært ved at skjule begejstringen for.

”I hele min karriere har jeg fulgt den regel, at hvis du er sammen med dygtige folk, kan det godt være, at det ikke bliver til det helt store, men rejsen bliver i hvert fald sjovere. Og de her HBO-folk, de er rigtig dygtige!”

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko