Nyhed
09. jan. 2021 | 10:52

Cph:Dox rykker fra marts til april

Foto | Cph:Dox
I 2019 slog Cph:Dox rekord med 114.400 besøgende, men sidste år måtte festivalen fra den ene dag til den anden lukke ned på grund af coronavirus.

Danmarks største filmfestival flytter og satser på både en fysisk og digital del. Placering tæt på Cannes-festivalen kan blive en fordel.

Af Claus Christensen

Restriktionerne varer indtil den 17. januar, men man kan vist roligt regne med, at de bliver forlænget. Og biografen er næppe det første sted, man vil åbne under den anden bølge af coronavirus, og hvad der efterhånden er af mutationer.

Danmarks største filmfestival, Cph:Dox, har som konsekvens valgt at rykke årets festival fra marts til april.

Festivalen måtte sidste år måtte lukke midt under pandemien i marts 2020, hvor man med lynets hast fik lavet en digital erstatning. Dermed blev Cph:Dox den første festival i verden, der gik online.

”Nu er ambitionen, at vi også kan blive en af de første store filmfestivaler, der igen kan åbne dørene til biograferne og tilbyde fysiske publikumsarrangementer,” udtaler direktør Tine Fischer og tilføjer:

”Vi savner det unikke fællesskab, der opstår, når vi kan mødes og dele de store filmoplevelser, og vi har afgørende brug for den vigtige dialog, der ligger i og omkring dokumentarfilmen.”

Klima og tech-giganter
Festivalen bliver afviklet fra den 21. april til den 2. maj.

Det betyder, at den kommer til at ligge umiddelbart før Europas førende filmfestival, Cannes, der åbner den 11. maj. Med mindre at den sydfranske festival ligesom sidste år bliver tvunget til at aflyse.

Det er slet ikke et usandsynligt scenarium.

Branchefolk, som Ekko har været i kontakt med, vurderer, at det kan give Cph:Dox en enestående chance for at præsentere nogle store titler, der skulle have været vist i Cannes.

Det kommer pressemeddelelsen dog af gode grunde ikke ind på. Derimod løfter Tine Fischer sløret for nogle af de temaer, som kommer til at præge årets festival.

”Vi har et program i støbeskeen, som løfter blikket og ser ud på den side af pandemiens altoverskyggende virkelighed. Det handler om klimalov, om nye demokratiske bevægelser, om videnskabens rolle, om tech-giganternes markante globale dominans i verden og i vores liv og om helt almindelige mennesker,” siger Tine Fischer.

Cph:Dox, der blev grundlagt i 2003, vil føre de gode erfaringer fra den digitale udgave sidste år videre i årets udgave. Et udvalg af festivalens film og debatter vil være tilgængelig for alle, uanset hvor man befinder sig i landet.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko