Nyhed
24. apr. 2019 | 11:57

Dansk producer udvalgt til fornem hæder

Foto | Pelle T. Nilsson
Nina Bisgaard (i midten med lyseblå kjole) fejrer sejren til Grænse ved den svenske Guldbagge-uddeling, mens instruktør Ali Abbasi tager sin bid af kagen over hendes skulder.

Nina Bisgaard fra filmselskabet Meta Film oplevede stor succes med Grænse og er nu en af tyve ”Producers on the Move”, som er udvalgt til et netværk på Cannes-festivalen.

Af Nicki Bruun

Da Grænse blev en dundersucces og prisvinder på Cannes-festivalen for et år siden, løb instruktør Ali Abbasi fortjent med meget af æren.

Men nu er også hans producer, Nina Bisgaard fra Meta Film, blevet hyldet som en af de mest lovende producere i den europæiske filmbranche.

Hun er blevet udvalgt som en af tyve ”Producers on the Move”, der hvert år udpeges af organisationen European Film Promotion. På årets Cannes-festival afholder organisationen, som den har gjort de seneste tyve år, en række arrangementer. Målet er at styrke de nye produceres netværk i den internationale filmbranche.

Tidligere er danske producere som Katja Adomeit, Mikkel Jersin fra Snowglobe Film og Ditte Milsted fra Profile Pictures blevet udvalgt til at være Producer on the Move.

Aktuel i biografen
35-årige Nina Bisgaard har studeret Film- og Medievidenskab på Københavns Universitet, kunsthistorie i franske Lyon og litteratur og medievidenskab på Aarhus Universitet.

Hun har foruden Grænse produceret film som Sankt Bernhard Syndikatet, The Wife med Oscar-nominerede Glenn Close i hovedrollen, Sommeren ’92 og Fenar Ahmads debut Ækte vare.

Nina Bisgaard har været ansat på Meta Louise Foldagers filmselskab siden 2012 og har siden 2015 været chef for afdelingen for international finansiering og koproduktion på SAM Productions, der er et søsterselskab til Meta Film.

I den funktion har Nina Bisgaard produceret tv-serier som Gidseltagningen og Friheden, men hun er også højaktuel som producer på Samanou Acheche Sahlstrøms drama Til vi falder, der har biografpremiere i morgen.

”Et knugende drama i særklasse,” skriver Ekkos Samina Yasmin Jakobsen og giver Til vi falder fem stjerner i sin anmeldelse, der kan læses her på siden fra på torsdag.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko