Nyhed
02. apr. 2013 | 17:12

Dansk serie får grønt lys på amerikansk

Foto | BSkyB
Chloë Sevigny spillede hårdtslående lejemorder i tv-serien Hit & Miss. Nu træder hun om på den anden side af loven for at spille politiefterforsker i Those Who Kill.

Den som dræber slipper igennem nåleøjet og bliver til en tv-serie på amerikansk med Chloë Sevigny i hovedrollen.

Af Jacob Ludvigsen

I juli sidste år kom det frem, at TV 2 og Miso Films tv-serie Den som dræber skulle indspilles i USA.

Ofte slutter den slags planer dog allerede ved fødselsstadiet, da det kræver et vellykket og populært første afsnit – en såkaldt pilot – at blive godkendt til en hel sæson.

Men nu er Those Who Kill, som den amerikanske udgave hedder, sluppet igennem nåleøjet. Tv-stationen A&E er i gang med at lukke en aftale på første sæson af serien, der produceres af Imagine Television og Fox 21, skriver Deadline.com.

I den danske udgave spiller Laura Bach vicekriminalkommissæren Katrine Ries Jensen, der sammen med Jakob Cedergrens retspsykiater Thomas Schaeffer opklarer brutale seriemord.

Den amerikanske version følger samme model, og her spilles den kvindelige hovedrolle af Chloë Sevigny, der kendes fra film som Boys Don’t Cry og American Psycho. De seneste år har hun særligt gjort sig bemærket i tv-produktioner som gyserserien American Horror Story, komedieserierne Hit & Miss og Portlandia og dramaserien Big Love.

Den mandlige hovedrolle spilles af James D’Arcy (Hitchcock, Cloud Atlas), mens seriens hovedforfatter er Glen Morgan (Strengt fortroligt).

Kabel-stationen A&E er et relativt nyt navn på tv-serie-fronten, men håber med Those We Kill at bygge oven på den pæne succes, der er blevet aktuelle Bates Motel til del. Stationen har tilsyneladende en forkærlighed for det morbide – Bates Motel handler om årene på det uhyggelige motel, som ledte op til begivenhederne i Hitchcocks Psycho.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko