Nyhed
09. nov. 2017 | 11:26

Dansk svindlerdrama på Viaplay

Foto | Henrik Petit
Skuespillerne Lene Maria Christensen og Lars Ranthe kan snart opleves som tv-ægtepar i Viaplay-serien Friheden.

Skinnet bedrager i kommende serie, hvor Lene Maria Christensen og Lars Ranthe skjuler sig i forstaden i rollen som tidligere kriminelle.

Af Kjartan Hansen

Bag hækken i parcelhuskvarteret i Hvidovre truer en hemmelighed med at vende op og ned på hverdagen for ægteparret Erik og Nina.

Det sker i streamingtjenesten Viaplays dramaserie Friheden, som kommer i 2018.

Viaplay har for nylig meldt sig på banen med originalt indhold, senest med den engelsksprogede krimiserie Alex om en korrupt politibetjent. Nu vælger de at satse stort på et svindlerdrama med dansk tale.

Skuespillerne bag seriens tilsyneladende gennemsnitlige ægtepar har tidligere gjort sig bemærket i danske tv-serier.

Lars Ranthe har medvirket i Badehotellet på TV 2 og er nu aktuel som Daniel i Herrens Veje på DR1, mens Lene Maria Christensen spiller Solveig i Arvingerne på samme kanal.

Millioner ruller i parcelhuset
Friheden er en dramaserie, hvor svindlerens og forstadsfamiliens verdener mødes,” siger hovedforfatter Thor Bjørn Krebs i Viaplays pressemeddelelse.

”Vores mål er at skabe en fortælling, der på et splitsekund kan skifte mellem Hvidovres grå hverdag til en verden, hvor millionerne ruller.”

Sammen med instruktør og medforfatter Mikkel Serup, der har instrueret Den bedste mand, er han seriens skaber.

Ægteparret Erik og Nina har egentlig lagt deres kriminelle fortid bag sig og lever nu et mondænt liv i parcelhuskvarteret Friheden i Hvidovre. Men så dukker en bekendt fra deres fortid op med en plan, som Erik og Nina skal hjælpe med. For ellers vanker der.

Ambitiøs satsning
”Vi har store ambitioner med Friheden,” tilføjer Nanna Mailand-Mercado, chef for originale produktioner hos Viaplay, der i en pressemeddelelse kalder serien ”en af vores større satsninger”.

Det er Studiocanals danske datterselskab Sam Productions, som laver serien med støtte fra den danske Public Service Puljen.

Selskabet har tidligere lavet tv-serierne Herrens veje for Danmarks Radio og Gidseltagningen for Kanal 5. Optagelserne til Friheden starter den 13. november, og serien bliver tilgængelig til streaming på Viaplay i 2018.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko