Nyhed
08. juli 2013 | 12:00

Danskerne trodser YouTube og Facebook

Foto | Christian Laursen
Tre mænd er i The Timber Will Fall blevet sat på hårdt arbejde af et par dominerende kvinder. Nu venter belønningen!

Den bandlyste musikvideo The Timber Will Fall stryger direkte ind på andenpladsen på Ekko Shortlist. Brugerne er tilsyneladende ikke så nærtagende som YouTube og Facebook.

Af Jacob Ludvigsen

”I de fleste tilfælde tillades feticher af voldelig, malende eller ydmygende karakter ikke at blive vist på YouTube,” står der i videotjenestens retningslinjer for ”nøgenhed og seksuelt indhold”.

To voksne mænd, der får mælk ved en frodig kvindes bryst, er åbenbart en af den slags alvorlige feticher. I hvert fald er Aske Bangs musikvideo for danske Scarlet Chives’ Timber Will Fall blevet bandlyst fra YouTube, og Facebook er siden fulgt efter.

Men nu viser danskerne, at der skal mere end amerikanske formaninger til for at afholde dem fra at se videoen.

The Timber Will Fall går direkte ind på andenpladsen i sin første uge på Ekko Shortlist, hvor den har boblet siden sidste mandag. Og folk kan lide, hvad de ser. Brugerne kan give fra én til seks stjerner til filmene, og The Timber Will Fall har fået hele 5,4 i gennemsnit.

”Voksencensuren blev ophævet i 1969, så det er en smule absurd at opleve, at den bliver geninstalleret over for danskerne mere end 40 år senere, bare fordi et par amerikanske giganter sidder benhårdt på vores internetforbrug,” siger Ekkos chefredaktør Claus Christensen.

”Vi har ikke oplevet, at nogen har klaget over videoens grafiske billeder. Tværtimod har reaktionerne været meget positive, hvilket videoens succes på Shortlist da også beviser. Det er formentlig kun notoriske mandschauvinister, der kan blive stødt af denne her video, og nøgenheden indgår i en klar kunstnerisk fortælling om kvinder, der overtager magten.”

Om The Timber Will Fall vil stryge hele vejen til tops på Ekko Shortlist, vil blive klart næste mandag klokken 12.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko