Nyhed
01. juli 2013 | 14:27

Forbudt musikvideo får fri platform på Ekko Shortlist

Foto | Christian Laursen
Det stærke køn: Forsanger for Scarlet Chives, Maria Holm-Mortensen, og skuespiller Claudia Gregersen holder tre mænd fanget i den kontroversielle musikvideo til The Timber Will Fall.

En kvinde ammer to voksne mænd i Aske Bang og Scarlet Chives’ nye musikvideo, som YouTube og Facebook har fundet for fræk. Nu kan den imidlertid ses på Ekko Shortlist. ”Vi vil ikke lade lidt nøgen hud komme i vejen for seværdig filmkunst,” siger chefredaktør Claus Christensen.

Af Jacob Ludvigsen

For en måneds tid siden opfordrede den danske forfatter Peter Øvig Knudsen til kamp mod Apple, som smed hans to hippie-bøger ud af Apple Store på grund af historiske billeder af nøgne hippier.

Nu har to af USA’s andre mediegiganter sat hårdt ind over for et nyt stykke dansk kultur. Facebook og Google-ejede YouTube har nemlig fjernet instruktør Aske Bangs musikvideo til Scarlet Chives’ single The Timber Will Fall.

Videoen fortæller om to kvinder, der holder tre dyriske mænd i lænker. Kvinderne viser bryster, og musikvideoen kulminerer, da to af mændene ammes af den mest storbarmede af kvinderne.

Vigtigheden af uafhængige platforme
Det har åbenbart været for hård kost for amerikanerne. Men nu kan videoen ses på Filmmagasinet Ekkos hitliste over danske kortfilm, Ekko Shortlist. Her bobler den fra i dag, og hvis nok brugere trodser den amerikanske censur, vil den komme ind på top 10 næste mandag.

”Om der ligger kommercielle eller religiøse forklaringer til grund for YouTube og Facebooks beslutning, ved jeg ikke. Men uanset hvad understreger det vigtigheden af uafhængige danske platforme,” siger Ekkos chefredaktør Claus Christensen.

”Vi vil ikke lade lidt nøgen hud komme i vejen for seværdig filmkunst. Tværtimod vil vi gerne hylde instruktører, der udfordrer den gode smag. De er allerede en truet dyreart, og hvis de puritanske amerikanske mediekæmper får deres vilje, vil bestanden blive helt udryddet.”

En alsidig herre
Manden bag musikvideoen, 25-årige Aske Bang, har i forvejen fået lidt af et gennembrud på Ekko Shortlist, hvor han lige nu indtager de to første pladser.

Transvestitdramaet Ladyboy topper listen, mens Fly On the Wings of Love om Brødrene Olsens unge år følger lige efter. Den alsidige herre er lige nu ved at uddanne sig som instruktør på Den Danske Filmskole.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko