Nyhed
25. jan. 2019 | 11:27

Dau-udstillingen i Paris er blevet udsat

Foto | Phenomen IP
Der er mange flotte billeder fra de 700 timers 35mm-optagelser af filmprojektet Dau, men hvornår verden får lov at opleve det, vides endnu ikke.

Udstillingen med verdens vildeste filmprojekt, Dau, skulle have åbnet i Paris i går, men den blev på dagen udskudt på ubestemt tid.

Af Claus Christensen

”Chaos reigns,” lyder en berømt replik i Lars von Triers Antichrist.

Men den passer endnu bedre på Ilya Khrzhanovskys russiske vanvidsprojekt Dau, der har genskabt Nobel-prisvinderen Lev Landaus videnskabelige institut fra midten af forrige århundrede. Her levede de medvirkende nonstop i deres roller i flere år, mens kameraerne rullede.

Dau har været tretten år undervejs. Oprindelig var det vistnok tanken at lave én spillefilm, men det har åbenbart udviklet sig til tretten spillefilm, et antal serier og et transmedia-projekt.

I går skulle hele herligheden have haft premiere i Paris i to teatre og på selveste Pompidou-museet. Men i stedet for at åbne dørene udsendte folkene bag Dau en mail, hvor de beklager, at man af ”tekniske grunde” er nødt til at udsætte udstillingen.

Nogle timer senere lød det på filmens Facebook-side, at udsættelsen skyldes, at politiet endnu ikke har godkendt udstillingen. Ifølge nyhedsmediet AFP bliver der i dag holdt et møde mellem udstillingens teknikere og politiet.

Afslører fortrolige email-adresser
Deltagere, som har ønsket 24-timers adgang til udstillingen, har skullet udfylde et skema med meget personlige spørgsmål om blandt andet seksualitet og sågar morderiske tilbøjeligheder. Det er blevet garanteret, at disse oplysninger forbliver fortrolige.

Men for at føje spot til skade kom Dau-holdet til at sende sin mail om udsættelsen til samtlige deltagere på en måde, så gæsternes email-adresser blev afsløret.

”Vi beklager meget! Dau sendte en email her til aften, som afslører jeres email-adresser for nogle andre Dau-deltagere,” skriver filmholdet. “Vi er meget flove og gør vores bedste for at sikre os, at det ikke sker igen.”

Det er ikke blevet oplyst, hvornår udstillingen forventes at åbne.

Trailer: Dau

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko