Nyhed
12. mar. 2021 | 19:30

David Fincher laver serie om Chinatown

Foto | Orlando Suero
Jake Gittes (Jack Nicholson) bliver i Chinatown fra 1974 viklet ind i speget sag gennem sit møde med Evelyn Mulwray (Faye Dunaway).

En af tidens største instruktører arbejder med Oscar-vindende manuskriptforfatter om at genoplive historien om bedrag og vandforsyning.

Af Nicki Bruun

David Fincher gik i sin seneste film i kødet på et af historiens største mesterværker.

Netflix-filmen Mank handler om manuskriptforfatteren Herman J. Mankiewicz, der kæmpede med Orson Welles om krediteringen til Citizen Kane.

Filmen fik generelt gode anmeldelser, men Ekkos anmelder var lidt lunken og gav fire stjerner, mens vores skribent Jakob Stegelmann gik så langt som til at kalde filmen ynkværdig.

David Fincher holder sig dog bestemt ikke tilbage. Instruktøren arbejder derimod på at genoplive et andet af filmhistoriens store værker, klassikeren Chinatown.

Sammen med den oprindelige films manuskriptforfatter – Robert Towne, der vandt en Oscar for historien om bedrag og vandforsyning – udvikler Fincher en miniserie, der skal være en slags prequel til Roman Polanskis berømte film fra 1974.

Den skal følge en yngre Jake Gittes, som i originalen spilles af Jack Nicholson, og hans oplevelser sammen med Lou Escobar før handlingen i Chinatown.

Det fortæller David Fincher til kollegaen Aaron Sorkin (The Trial of the Chicago 7) i et podcast-afsnit fra den amerikanske instruktørsammenslutning, skriver Indiewire.

Fransk tegneserie
Branchemediet Deadline Hollywood kunne i 2019 afsløre, at David Fincher og Robert Towne arbejdede på den nye udgave af Chinatown, som Netflix havde sat i søen.

Dengang forlød det, at Fincher var tilknyttet som producer og forhåbentlig ville instruere pilot-afsnittet, som han også har gjort med sin Netflix-serie Mindhunter.

Og Fincher har altså ikke forladt projektet, men arbejder på det som et af flere, fortæller han Aaron Sorkin i podcasten, som kan høres her.

Et af dem er sammen med manuskriptforfatteren, som Fincher i 1995 lavede det barske thriller-drama Seven med. Andrew Kevin Walker skriver manuskriptet til en filmatisering af den franske tegneserie The Killer, som det er tanken, at David Fincher skal instruere.

Fincher afslører også et projekt, der lyder som et talkshow, hvor han skal snakke om sine favoritfilm.

”Jeg arbejder på et show, der handler om film, som jeg elsker. Der kommer til at være gæster, som jeg elsker, der fortæller om film, som de elsker,” siger David Fincher i podcasten.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko