Nyhed
20. jan. 2020 | 16:35

David Lynch afhører en abe på Netflix

Foto | Netflix
Aben Jack bliver afhørt af en mand (David Lynch) på caféen i en togstation, hvor de to enten taler forbi hinanden eller er på et andet plan.

I kortfilmen What Did Jack Do? prøver instruktøren bag nogle af nyere tids mest hjernevridende film at finde ud af, om en talende abe har begået et mord.

Af Nicki Bruun

”Du er blevet set med høns og i selskab med høns!”

Sådan siger David Lynch iklædt jakkesæt til en abe ved navn Jack i kortfilmen What Did Jack Do?

Den sytten minutter lange film er netop kommet på Netflix og handler om en mand – spillet af Lynch – der afhører en talende abe, som måske har begået et mord.

De to taler om løst og fast, og det meste af tiden er det temmelig absurd. For eksempel fortæller Jack en historie om en person ved navn Shelby, der lider af fremskreden gonorre, og hvis venstre arm vejer 34 kilo.

Og så bliver aben voldsomt oprevet, da den engelske by Bristol bliver nævnt. Mod slutningen kaster Jack sig endda ud i en smuk kærlighedssang.

Absurde løjer
David Lynch har med den revolutionerende tv-serie Twin Peaks og film som Mulholland Drive og Blue Velvet markeret sig som en af nyere tids mest originale og hjernevridende kunstnere.

Han har ikke instrueret en spillefilm siden Inland Empire fra 2006, men i 2017 genoplivede han Twin Peaks med en ny sæson om kriminalitet og mystik i det nordvestamerikanske.

Filmskaberen har de seneste år instrueret en række musikvideoer og kortfilm, og What Did Jack Do? er ifølge skribenten Kevin Jagernauth fra onlinemediet The Playlist ikke en ny film.

Han skriver på Twitter, at filmen fik premiere i Paris i 2017 og senere blev vist på en festival i New York.

Se filmen her.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko