Nyhed
06. maj 2017 | 15:40

David Lynch er færdig med at lave film

Foto | Hideout Films
Kaffe, cigaretter og en pensel, lyder David Lynch’ definition på kunstnerlivet. Og han vil få rigeligt tid til at dyrke det i fremtiden, hvis han har lavet sin sidste spillefilm.

”De film, der klarer sig godt, er ikke noget, jeg har lyst til at lave,” siger den amerikanske auteur om, hvorfor han næppe kommer til at lave flere film.

Af Rasmus Stenbæk Iversen

Det er en nyhed, de fleste filmelskere formentlig vil begræde, selv om den næppe kommer som den helt store overraskelse.

I et nyt interview i den australske avis Sydney Morning Herald fortæller den amerikanske instruktør David Lynch, at han ikke kommer til at lave flere film i fremtiden.

”Der er meget, som har ændret sig. Rigtigt mange film klarer sig ikke godt ved billetlugerne, selv om de måske er fremragende. Og de film, der klarer sig godt, er ikke noget, jeg har lyst til at lave,” fortæller 71-årige David Lynch til avisen.

Betyder det så, at instruktøren er færdig med at lave film? Ja, svarer han ifølge Sydney Morning Herald.

Dermed ser Inland Empire fra 2006 ud til at blive punktummet for Lynch’ lange og flotte filmkarriere.

Instruktøren har blandt andet lavet mesterværker som Blue Velvet, Mulholland Drive og spillefilmdebuten Eraserhead fra 1977.

Inland Empire regnes for at være Lynch’ sværest tilgængelige og mest kringlede film. Den er lang, mystisk og fletter flere forskellige og adskilte handlingsspor sammen med et særegent visuelt udtryk.

Tårnhøje forventninger
David Lynch er for tiden i vælten, fordi Twin Peaks efter mere end 25 års pause atter er tilbage med atten helt nye afsnit.

To afsnit vises på dette års Cannes-festival, og serien får regulær premiere den 21. maj i USA og herhjemme den 22. maj på HBO Nordic.

Forventningerne til serien er tårnhøje. Ikke mindst, fordi der har været meget hemmelighedskræmmeri omkring serien.

”Folk vil vide noget, indtil de får det at vide, og så er de ligeglade med det,” siger David Lynch og fortsætter: ”Helt personligt vil jeg aldrig vide noget, inden jeg ser det. Jeg vil opleve den rene vare. Jeg vil bevæge mig ind i en ny verden og lade ting ske.”

Foruden at være filminstruktør er David Lynch også ivrig maler, som man blandt andet kan se det i dokumentaren David Lynch: The Art Life.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko