Nyhed
05. jan. 2018 | 02:30 - Opdateret 07. jan. 2018 | 03:52

Top 10: Ekko Shortlist-film på C More

Foto | Anders Nydam
Danica Curcic og Jens Andersen spiller et forelsket par i Carl Marotts afgangsfilm fra Den Danske Filmskole, Oasen, der blev nomineret til en Baby-Oscar.

Kortfilm fra Ekko Shortlist har indtaget C Mores streamingtjeneste, hvor den mest populære er et Oscar-nomineret drama med Danica Curcic.

Af Nicki Bruun

Da Filmmagasinet Ekko og C More i sommeren 2017 indgik et samarbejde, kom en række af de bedste kortfilm fra Ekko Shortlist ind på C Mores streamingtjeneste.

Lige siden er der kommet en ny til hver måned, mens vinderfilmene fra Ekko Shortlist Awards 2017 også lige nu kan ses på C More, hvor der ligger 23 kortfilm fra Ekko Shortlist.

Blandt de mest sete finder man de store vindere fra de første tre år af Ekkos prisfest: Tobias Gundorff Boesens Flyvere i natten (nr. 3), Milad Avaz og Michel Copeland Tofts Et lift (5) og Thomas Daneskovs Ud, spring over, ind (7).

Men den allermest sete er Carl Marotts knap så kendte Oasen, der pt. må nøjes med en beskeden placering som nummer 237 på All Time Shortlist.

Instruktørens afgangsfilm fra Den Danske Filmskole blev faktisk nomineret til en såkaldt Baby-Oscar i 2014. Danica Curcic, Jens Andersen og Kasper Leisner spiller hovedrollerne i det eskalerende noir-trekantsdrama.

Populær Vikings-stjerne
Den næstmest sete i hele samarbejdets levetid er det surreelle drama Mor af det unge talent Andrea Stief, der vandt prisen for bedste manuskript ved Ekko Shortlist Awards 2016.

I filmen spiller Ellen Hillingsø en mor, der hyrer en ung kvinde til at agere sin datter for en aften, hvor de to kommer hinanden nær.

På fjerdepladsen over de mest sete Ekko Shortlist-film på C More ligger Søren Balles urkomiske parodi på et aktiveringskursus, Tomatprincippet, som var hans afgangsfilm på Filmskolen.

Anders Hove brillerer i rollen som coachen Schmidtmann, der underviser i det rene nonsens og bestemt ikke bryder sig om at blive udfordret.

Af Ekko Shortlist Awards-vinderne fra 2017 har en enkelt film nået at komme ind på top 10, nemlig vinderen af Publikum Prisen, Koldt på toppen med Vikings-stjernen Alex Høgh Andersen.

Ask Hasselbalchs Vilddyr, Aske Bangs Ladyboy og Asger Krøjer Kallesøes Rastløs er de øvrige film på listen over de mest sete Ekko Shortlist-film hos C More.

Ti mest sete Ekko Shortlist-film på C More

1. Oasen

2. Mor

3. Flyvere i natten

4. Tomatprincippet

5. Et lift

6. Vilddyr

7. Ud, spring over, ind

8. Koldt på toppen

9. Ladyboy

10. Rastløs

Trailer: Oasen

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko