Nyhed
24. sep. 2004 | 19:06

Dear Wendy

Trier og Vinterberg i frugtbar dialog om Dear Wendy, der har premiere i starten af 2005.
Af Claus Christensen
Det er snart ti år siden, at Thomas Vinterberg og Lars von Trier skabte Dogme-konceptet, som banede vejen for Vinterbergs Festen. Med Vinterbergs kommende film, Dear Wendy, har de genoptaget samarbejdet. Manuskriptet er nemlig skrevet af Lars von Trier, og historien beskrives som et barsk og humoristisk drama om en ung amerikaners fascination af skydevåden. Filmen er netop klippet færdig, og rygterne vil vide, at Thomas Vinterberg er tilbage i fin form efter den noget skuffende It's All About Love.

"Vores samarbejde om Dogme var meget frugtbart, måske fordi vores indfaldsvinkel til at lave film er ultimativt forskellig," siger Thomas Vinterberg til tidsskriftet FILM. "Hvor Lars med stor præcision og provokation anskuer verden oppefra - tænk på Dogville - ser jeg verden fra den modsatte pol. Jeg arbejder intuitivt, skaber liv og bevægelse i øjenhøjde."

"Netop fordi vi er så forskellige, har jeg haft muligheden for at tilføre Lars' manuskript et andet perspektiv. I stedet for at se verden oppefra har jeg bragt perspektivet ned mellem karaktererne. Jeg har forsøgt at forvandle manuskriptets knivskarpe konstruktion til en levende virkelighed."

Dear Wendy foregår i Amerika, men er optaget i de største udendørs spillefilm-kulisser nogensinde i Danmark. Jamie Bell (Billy Elliott) spiller hovedrollen, mens Bill Pullman har en central birolle i filmen, som er engelsksproget.Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko