Nyhed
12. jan. 2011 | 18:39

Den kæmpestore bjørn tager til Berlin

Esben Toft Jacobsens spillefilmdebut skal konkurrere ved Berlinalen i kategorien Generation Kplus.
Af Helene Withington

3D-animationsfilmen Den kæmpestore bjørn er blevet udtaget til at deltage i Berlin Filmfestival i kategorien Generation Kplus, hvor den skal dyste om en krystalbjørn.

Filmen handler om tolvårige Jonathan, der ikke synes, at det er specielt fedt at få sin lillesøster på slæb på den årlige sommerferie til morfar i Nordsverige.

Men da søsteren forsvinder ind i en eventyrlig skov, hvor en kæmpemæssig bjørn hersker, sætter Jonathan alt ind på at redde hende.

Utraditionel animationsstil
Instruktøren Esben Toft Jacobsen fik allerede i 2007 en speciel mention ved samme festival for sin afgangsfilm Drengen i kufferten (udgivet på dvd’en Animation – Best of med Ekko #42).

Allerede dengang startede han et samarbejde med manuskriptforfatteren Jannik Tai Mosholt, som er fortsat med denne nye film.

Den Copenhagen Bombay-producerede film er blevet til over en periode på mere end to år. Animationsstilen er ikke traditionel.

Rå nordisk natur
”Det har hele tiden været mit mål, at Den kæmpestore bjørn skal adskille sig fra de sædvanlige computeranimerede 3D-film og det oftest meget glatte look,” siger Esben Toft Jacobsen i pressematerialet og fortsætter.

”Der er noget råt og upoleret over nordisk natur og tegnetradition. Det har vi forsøgt at overføre til filmen ved at være mere maleriske, og på den måde er der hele tiden noget at kigge på.”

Filmen anmeldes i det kommende nummer af Ekko. Den har dansk premiere 10. februar, og samme dag starter Berlins Internationale Filmfestival, der kører frem til 20. februar.

Så må vi se, om der er en lille bjørn til den kæmpestore.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko