Nyhed
30. juli 2014 | 13:47

Næste store fantasy-franchise er fundet

Foto | Michael Whelan
Warner Bros. har købt rettighederne til fantasy-serien Dragonriders of Pern, som ligner koncernens næste store fantasy-satsning. Her ses forsiden fra bogen Moreta: Dragonlady of Pern fra 1984, som blot er en af seriens 22 bøger.

Efter Harry Potter, Ringenes herre og den snarligt afsluttede Hobitten-trilogi skal verdens fantasy-fans finde et nyt univers at dyrke. Warner Bros. har købt rettighederne til Dragonriders of Pern.

Af Morten Scriver Andersen

Når den store finale på Ringenes herre-sagaen så småt emmer i de danske biografer i det nye år, vil mange fantasy- og sci-fi-elskere stå tilbage med en tom fornemmelse. Og det har vel at mærke intet med filmens kvalitet at gøre.

For hvad skal der nu ske?

Det spørgsmål har en af verdens største mediekoncerner Warner Bros. forsøgt at komme i forkøbet, skriver det amerikanske branchesite Deadline Hollywood i kølvandet på den store fantasy- og tegnesseriekonference Comic-Con.

Warner Bros. står bag to af nutidens allerstørste biografsucceser, Harry Potter- og Ringenes herre-serierne, og har nu så småt kastet sin kærlighed på det næste store fantasy-projekt: Dragonriders of Pern. Warner Bros. Har netop købt rettighederne til serien om planeten Pern.

En langtidsholdbar løsning
Dragonriders of Pern er en fantasy-serie af den amerikansk-irske forfatter Anne McCaffrey, som døde i 2011.

Anne McCaffrey nåede dog at efterlade sig en betydelig arv, idet hun har skrevet en lang række science fiction- og fantasy-bøger, heriblandt hele 22 i Dragonriders of Pern-universet.

Med den første bog i serien, Dragonflight, blev hun desuden den første kvindelige forfatter til at vinde både en Hugo og en Nebula Award, der uddeles af henholdsvis World Science Fiction Society og America Science Fiction Society for bedste fantasy-bog.

Der er således grobund for, at Warner Bros. har fundet en langtidsholdbar afløser for deres tidligere franchise-succeser om livet på Hogwarts og i Midgård.

Krigere på dragerygge
Dragonriders of Pern-serien kredser om livet på planeten Pern i et præindustrielt samfund.

Pern rammes med 200 års mellemrum af ødelæggende sølvlegemer, der regner ned fra planeten Røde Stjerne. Det er så op til Perns krigere at bekæmpe de fremmede himmellegemer godt hjulpet på vej af store ildspyende drager med telepatiske evner.

Bøgerne fortælles fra mange forskellige menneskers perspektiv, men altid med udgangspunkt i planeten Pern.

Der er endnu ikke offentliggjort nogen skuespillere, instruktører eller et årstal for Warner Bros. næste store fantasy-satsning.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko