Nyhed
05. dec. 2007 | 10:25

Dennis til Sundance Filmfestival

Stortalent fra filmuddannelsen Super16 til den prestigefyldte amerikanske festival.

Af Boline Skovly

Når Sundance Filmfestival til januar afholdes for 31. gang i den lille skisportsby Park City midt i Utahs bjerge, bliver det med dobbelt dansk deltagelse.

Ole Bornedals Kærlighed på film er udtaget til konkurrencen World Cinema Competition, og den erfarne instruktør får følgeskab af et ungt stortalent.

31-årige Mads Matthiesen skal konkurrere om Jury Awards i kategorien Shorts Programs med kortfilmen Dennis, som er produceret af Jonas Bagger.

"I mine øjne repræsenterer Sundance i USA det ypperligste inden for den kunstneriske film, så det er et stort skulderklap. Ikke bare for mig personligt, men også for Super16," siger Mads Matthiesen til filmmagasinet EKKO.

Følsomt muskelbundt
Mads Matthiesen går på den selvbestaltede filmuddannelse Super16, og netop Dennis pryder coveret af dvd'en Super16 - Best Of 1999-2007, som EKKO i samarbejde med Super16 og Dansklærerforeningen har udgivet med det seneste nummer 39.

Dennis er en bevægende fortælling om den overdimensionerede bodybuilder, der forelsker sig i den spinkle Patricia. Hun arbejder i det træningscenter, hvor Dennis dagligt kommer. Han bor stadig hjemme hos sin dominerende mor, men en dag samler han alt sit mod og inviterer Patricia på middag i byen.

Hovedrollen spilles af Kim Kold, som er amatørskuespiller.

"Vi holdt lange castingdage på Nordisk Film, hvor den ene store, muskuløse mand efter den anden dukkede op. Da Kim Kold kom til den tredje casting, var jeg ikke i tvivl. Jeg kunne se det i hans øjne. Han brændte igennem, og selv om han som person er glad og udadvendt, kunne hans sagtens bevæge sig over i den usikre, stille type, som Dennis er," siger instruktøren.

Chance for en Oscar
Optagelserne var særligt vanskelige, fordi Mads Matthiesen blev ramt af en sønderlemmende virus. Han tabte tolv kilo og gik rundt i en konstant feberrus. Lægerne gav op, men så tog instruktøren sagen i egen hånd.

"Det lykkedes mig at nedkæmpe virussen, og efter to måneder var jeg i stand til at fortsætte indspilningerne," fortæller Mads Matthiesen.

Hvis Dennis skulle gå hen og vinde Sundance-festivalen, kan den blive nomineret til en Oscar. Men instruktøren tager én ting ad gangen.

"Selvom jeg laver brede film, så synes jeg ikke, at Dennis skriger på Hollywood. Det ville undre mig," siger Mads Matthiesen, hvis næste projekt bliver en spillefilm. "Forhåbentlig bliver det lettere at få filmen finansieret efter Sundance."

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko