Nyhed
23. juni 2024 | 11:52

Disco Tango a la Matthesen

Foto | Andreas Bastiansen

Anders Matthesen har et eftertænksomt øjeblik i rollen som Tommy Seebach, der sidder alene med sit mixer-udstyr og en håndbajer.

De første billeder af Anders Matthesen i rollen som popstjernen Tommy Seebach er frigivet, og det bliver spændende at se, om komikeren kan spille op til både dans og tårer.

Af Frederik Hoff

Anders Matthesen ligner ikke af natur Tommy Seebach, men instruktøren Kasper Gaardsøe og resten af holdet bag den kommende film Stjernerne på himlen har vurderet, at den populære komiker er et drømmevalg til rollen.

Og så er det bare op til kostume- og makeup-folkene at få 48-årige Matthesen til nogenlunde at ligne den folkekære sanger, som døde 53 år gammel i 2003.

De første billeder fra filmen er nu blevet offentliggjort, og her ses Matthesen iført Tommy Seebach’ 70’er-mustache og store krøllede garn.

På et af billederne sidder han til det europæiske melodigrandprix sammen med sin kone Karen Seebach, som spilles af Neel Rønholt.

Tommy Seebach deltog i den europæiske sangkonkurrence tre gange og kom på sjettepladsen med Disco Tango i 1979. Men ud fra kostumet at dømme skal billedet forestille 1993, hvor sangen Under stjernerne på himlen klarede sig så dårligt, at Danmark ikke kvalificerede sig året efter.

Caspar Phillipson – der ofte spiller John F. Kennedy, når han medvirker i periodefilm – ses denne gang ved klaveret i rollen som Keld Heick, der skrev mange af Tommy Seebach’ sange sammen med ham.

Phillipson er ferm på klaveret og har turneret rundt med et late night show, hvor han synger sange af Tom Lehrer og Monty Python. Så han er ideel i rollen som musikmanden Keld Heick.

På et andet billede ses Seebach sammen med Hilda Heick, Kelds kone og samarbejdspartner, som spilles af Vicki Berlin (herunder).

En pressemeddelelse fra SF Studios afslører, at instruktørtalentet Zinnini Elkington – kendt fra Ekko Shortlist – spiller rollen som Melodigrandprix-sangeren Kisten Siggaard.

Anders Matthesen startede selv karrieren som rapper. Han har udgivet flere musikalbummer og skrevet adskillige sange til sine film og live shows samt julekalenderen Jul på Vesterbro.

Matthesen har sammen med Thorbjørn Christoffersen instrueret Ternet Ninja-filmene, som slog rekorder ved billetlugerne, og han er for nylig kommet ud med det sidste bind i Ternet Ninja-bogserien, som også må forventes at blive til en film.

Mest højprofilerede rolle
Anders Matthesen færdes mest i den komiske arena, og da han i 2017 blev interviewet til Ekko #75, efterlyste han flere ”seriøse” roller.

”Så længe jeg ikke skal spille munter flyttemand i den nye Far til fire-film, vil jeg tage imod hvilket som helst opkald fra en instruktør med kyshånd. Jeg har længe gerne villet spillet noget alvorligt, men jeg får altid tilbudt rollen som den skægge nissemand, den sjove onkel eller den hyggelige lærervikar,” sagde han dengang.

Siden er det blevet til flere roller med mere kød på, nemlig i fængselskomedien De frivillige, Netflix-komediedramaet Toscana og Afdeling Q-thrilleren Marco effekten.

Tilbage i 2006 fik han en sjælden hovedrolle i Kim Fupz Aakeson-filmatiseringen Rene hjerter, hvor han spiller psykiatrisk patient. Men Under stjernerne på himlen bliver uden tvivl hans mest højprofilerede, dramatiske og krævende rolle til dato.

Tommy Seebach levede et hårdt, turbulent liv i konstant kamp mod et heftigt alkoholmisbrug. Hans karriere dykkede, og han døde alt for tidligt. Så Matthesen bliver nødt til at spille op til både dans og tårer.

Under stjernerne på himlen får premiere 20. marts 2025 som en del af Biografklub Danmarks program.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko