Nyhed
22. nov. 2011 | 12:51

DR K laver filmprogram

DR’s nye filmsatsning starter til januar med det friske ansigt Maria Månson som vært. DR lover et ”nørdeprogram”. 
Af Jacob Ludvigsen

Engang huserede filmprogrammet Bogart på DR1. Så overtog Filmland og DR2 Premiere depechen på statsradiofoniens Kanal Klog, DR2.

Og nu er det så Kanal Überklog, kulturkanalen DR K’s tur til at levere oplysning om film til samfundet.

Til januar starter DR’s nye filmprogram, der endnu ikke har fået et navn. Programmet bliver en halv time langt og skal vises om torsdagen. Og det bliver den 33-årige Maria Månson, der skal udfylde de store værtssko fra Ole Michelsen og senest Mikkel Munch-Fals.

Vært med finurlighed
Maria Månson er cand. mag. i Film- og Medievidenskab fra 2007, og siden har hun arbejdet som freelancemanuskriptforfatter, hvor hun blandt andet har skrevet tekster til satireprogrammet Flemmings helte og Radio100FM’s Morgenhyrderne, ligesom hun har været med til at udvikle et kommende satireprogram til P3.

På tv er hun et ubeskrevet blad, og det har været afgørende for folkene bag programmet.

”Vi har castet mange forskellige og gik efter et nyt ansigt, så seerne kommer til at gå fordomsfrit til programmet. Og Maria har både en stor filmfaglighed og en finurlighed, der gør sig godt på skærmen,” fortæller det nye programs redaktør, Jesper Skaaning.

”Vi taler om film”
Konceptet for programmet er stadig under udvikling, men fundamentet vil være anmeldelser af ugens vigtigste premierer tilsat samtaler mellem Maria Månson og udvalgte gæster.

”Programmet skal være mere samtaleorienteret end den klassiske monologform, som ofte præger filmprogrammer. Og vi vil i højere grad satse på samtaler med filmnørder end interviews med aktuelle instruktører og skuespillere. Det er et nørdeprogram, men lavet på en måde, så det også lukker andre end nørderne ind,” siger Jesper Skaaning.

”Den gamle form med anmeldelser og en markant vært fungerer fint, så den fastholder vi til en vis grad. Men det bliver ikke en reproduktion af Bogart eller DR2 Premiere. Man kunne kalde arbejdstitlen ’Vi taler om film’,” fortsætter han.

Mens værten er ung og relativt uerfaren, er der også rutinerede filmkræfter på holdet. Den garvede filmjournalist og vært på radioprogrammet Filmland, Per Juul Carlsen, har fra begyndelsen været med i udviklingen af programmet.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko