Nyhed
19. okt. 2020 | 15:15

Druk runder en halv million billetter

Foto | Rolf Konow
Mads Mikkelsen kaster sig over champagne som alkoholeksperimenterende gymnasielærer i Druk, men folkene bag filmen har også god grund til at fejre succesen.

Thomas Vinterbergs film trækker publikum i biografen, og distributøren spår, at der er god tid inden sidste udskænkning.

Af Thea Torp

Thomas Vinterbergs Druk fortsætter sin sejrsgang i de danske biografer landet over. I går søndag nåede det berusende hit op på 540.000 solgte billetter.

Nu er den også i kapløb med Shorta og En helt almindelig familie om at blive dette års danske bud på en Oscar-nominering. Her i Ekko kunne filmen da også bryste sig af at blive kaldt ”en nyklassiker i dansk film”, og i weekenden blev den kåret som bedste film på London Film Festival.

Frederik Honoré, der er direktør i Nordisk Film Distribution, forudser, at filmen ikke er færdig med at sælge billetter i biografen.

”Vi forventer, den bliver større end Vinterbergs Jagten. Den solgte 672.000 billetter,” siger Frederik Honoré.

Favner bredt
Filmens succes skyldes, at de publikummer, der har været inde i mørket med Mads Mikkelsen, Magnus Millang, Lars Ranthe og Thomas Bo Larsen anbefaler filmen til venner og familien.

”Filmen åbnede meget stort, men anden weekend blev endnu større, hvilket tyder på et godt word-of-mouth. Allerede dengang vidste vi, at filmen havde tag i danskerne. Vi kan se på udviklingen på denne her film, at folk elsker den,” siger Frederik Honoré.

Direktøren mener, at filmen favner et bredt publikum. Den appellerer til unge såvel som ældre genererationer og gør ifølge Honoré alt det, en rigtig biograffilm skal gøre.

”Den er stærkt, stærkt underholdende og sidder i dig, efter at du har set den. Og når film kan det, så kan de noget stort.”

Trygt at gå i biografen
Direktøren fra Nordisk Film Distribution fortæller, at han trods coronapandemi og begrænsninger på billetsalg til landets biografer oplever, at det går forrygende for dansk film.

”Ud over Druk har vi i den helt anden ende af skalaen åbnet Far til fire og vikingerne i efterårsferien. I går har den solgt 258.000 efter bare to uger.”

”Publikum ønsker underholdning på en god og tryg måde, og det kan biograferne tilbyde,” siger han og tilføjer, at det pressede marked for amerikansk film også bidrager til succesen.

”De danske film har det godt med, at de amerikanske er taget af plakaten. Så er der mere plads til dem, og når de så oven i købet er så gode, som de er lige nu, tager folk i biografen.”

Mere dansk i vente
Men festen for dansk film er langt fra ovre.

I slutningen af november forventer distributøren, at Anders Thomas Jensens Retfærdighedens ryttere,der er blevet rykket en måned frem, også vil få danskerne til at strømme til biograferne.

”Jeg tør godt spå om, at også den bliver kæmpestor. Anders Thomas Jensen har lavet virkelig dygtige film. Hans næste er i familie med Blinkende lygter, men den er mere voksen. Den er sjov, men også virkelig rørende i sin beskrivelse af en svær far-datter-relation.”

Distributøren har også store forventninger til, at Søren Kragh-Jacobsens decemberfilm Lille sommerfugl kommer til at lokke danskerne i biffen.

Trailer: Druk

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko