Nyhed
28. sep. 2020 | 12:46

Druk går sejrsgang

Foto | Zentropa
Mads Mikkelsen spiller i Druk hovedrollen som gymnasielæreren Martin, der sammen med sine kolleger kaster sig ud i et forsøg med forhøjede promiller i hverdagen.

Publikum strømmer ind for at se Thomas Vinterbergs kritikerroste drama, der slår rekord for billetsalg, og hvis skuespillere vinder pris på anerkendt festival.

Af Nicki Bruun

Thomas Vinterbergs Druk blev ved den danske premiere i sidste uge mødt med overvejende flotte anmeldelser.

Ekkos chefredaktør gav seks stjerner og udnævnte dramaet om fire gymnasielæreres alkoholeksperiment til en ny klassiker i dansk film.

Også Berlingskes anmelder var voldsomt begejstret, mens kritikerne fra Politiken og Ekstra Bladet kun gav tre stjerner og ikke brød sig om filmen.

Men nu har folket talt, og publikums dom er ikke til at tage fejl af. Danskerne er i stor stil valfartet til de ellers kriseramte biografer for at se Druk!

Hele 102.366 billetter har filmen solgt i sin premiereweekend på fire dage fra torsdag til søndag, inklusive 13.400 billetter fra snigpremierer. Det er den bedste premiereweekend for et drama i de danske biografer siden Thomas Vinterbergs egen Jagten fra 2013.

”Jeg er overvældet over, at danskerne tager så vel imod Druk. Det er en afgørende film for både min familie og jeg, og vi er derfor både lettede og taknemmelige,” siger instruktøren i en pressemeddelelse.

På vej mod storhed
Den forrygende premiere skaber også glæde hos producenten Zentropa og Nordisk Film, som distribuerer filmen i biograferne, som har kæmpet under coronakrisen.

”Det her er en helt sensationel premiereweekend for et dansk drama. Det er en kæmpe forløsning at kunne konstatere, at det danske biografpublikum virkelig har taget fantastisk godt imod filmen og føler sig trygge ved at gå i biografen,” udtaler direktør i Nordisk Film Distribution, Frederik Honore.

”Så kombineret med et usædvanligt stærkt word-of-mouth og en ekstraordinær premiereweekend er der ingen tvivl om, at filmen har direkte kurs mod et samlet flot resultat.”

Belønnet med kritikernes pris
I weekenden skete der også andre gode ting for Thomas Vinterberg og hans skuespillere i Druk.

Hovedrolleindehaverne Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Magnus Millang og Lars Ranthe vandt sammen prisen for bedste mandlige skuespiller ved filmfestivalen i San Sebastián.

Filmen vandt desuden kritikerprisen for den bedste film i konkurrencen, mens det også blev til den katolske Signis-pris på den spanske festival.

”Jeg har stillet store og svære krav til de fire skuespillere, og som svar har de leveret guld. På alle hylder. De har virkelig fortjent denne pris, og mange flere til!” sagde Thomas Vinterberg i forbindelse med prisuddelingen.

Trailer: Druk

Kommentarer

Ekko #86

Stort interview med Thomas Vinterberg i det nye nummer af Ekko.

Få to gratis biografbilletter, når du tegner abonnement.

Køb magasinet i kiosker eller få det tilsendt.

Abonnenter har også adgang til magasinet digitalt.

© Filmmagasinet Ekko