Nyhed
10. feb. 2021 | 13:12

Druk øger chancen for Oscar

Foto | Sturla Brandth Grøvlen
Gymnasielæreren Martin (Mads Mikkelsen) føler sig udslukt, men finder ny energi i undervisningen, da han kaster sig ud i et alkoholeksperiment.

Det danske biografhit er gået videre til næste runde i kampen om filmverdenens mest eftertragtede pris.

Af Nicki Bruun

Vi havde regnet med det, men alligevel er det en fornøjelse at se Druk på listen over de femten film, som er gået videre i Oscar-kapløbet.

Thomas Vinterbergs komediedrama om fire gymnasielæreres alkoholeksperiment er blevet shortlistet til en nominering ved årets Oscar-uddeling.

Dermed mangler filmen nu kun en runde mere, før den er blandt de endelige fem nominerede i kategorien for bedste internationale film. De bliver udvalgt den 15. marts, og Oscar-showet løber af stablen 25. april.

En af de skarpeste konkurrenter er den rumænske dokumentar Collective, der også er blevet shortlist i dokumentarkategorien. Filmen handler om et uhyggeligt sundhedssvigt efter en brandulykke, og vi har fået en ganske særlig anmelder til at kaste et blik på filmen i det nye nummer af Ekko, der er på gaden snart.

Collective kan herhjemme ses på HBO Nordic, mens også Netflix er repræsenteret med en film.

Ekkos anmelder gav fem stjerner til det taiwanesiske familiedrama A Sun, der var en af sidste års mest kritikerroste film. Den er også i spil til at vinde en Oscar.

Nævnes i dette særlige år – hvor film fra normalt knap så Oscar-stærke lande som Guatemala og Tunesien er i spil – kan også Night of the Kings. Det er et fængselsdrama fra Elfenbenskysten, som vores anmelder var særdeles begejstret for på Sundance-festivalen.

International sejrstime
Druk
har været på succeskurs, siden filmen sidste år fik det såkaldte Cannes-stempel fra verdens mest hæderkronede festival på den franske sydkyst.

Senest vandt filmen i weekenden hovedparten af de største priser ved filmbranchens Robert-uddeling. Den har mildt sagt gode chancer for at gentage succesen ved de danske filmkritikeres Bodil-uddeling den 20. marts.

I weekenden blev Druk også hædret af filmkritikernes sammenslutning i den engelske hovedstad London, hvor den danske film vandt for bedste ikke-engelsksprogede film.

Næste stop på Vinterberg & Co’s triumftogt er Golden Globes, der bliver afholdt den 28. februar.

Prisen uddeles af de udenlandske filmjournalister i Los Angeles, og Druk er oppe imod nogle af de samme film, der kan vinde en Oscar for bedste internationale film.

Trailer: Druk

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko