Nyhed
20. jan. 2021 | 14:27

Druk er den bedst sælgende nogensinde

Foto | Henrik Ohsten
Gymnasielæreren Martin (Mads Mikkelsen) får arbejds- og livsglæden tilbage, da han sammen med tre kolleger kaster sig ud i et forsøg med indtag af alkohol i hverdagen.

Thomas Vinterbergs biografsucces slår rekorder for digitalt salg, og snart kan du se filmen gratis med et abonnement på Filmmagasinet Ekko.

Af Nicki Bruun

Det storhyldede komediedrama Druk trak i stor stil danskerne i biografen med over 800.000 solgte billetter.

Men også digitalt er Thomas Vinterbergs film om fire gymnasielæreres alkohol-eksperiment en kæmpe succes.

Den 18. december kom Druk på Blockbuster, Viaplay og iTunes. Og i den seneste måneds tid er filmen blevet solgt i mere end 60.000 digitale eksemplarer.

Det er salgstal på et hidtil uset niveau i Danmark, oplyser distributøren Nordisk Film i en pressemeddelelse.

”Det er meget positivt at opleve, hvordan danskerne har taget de digitale filmtjenester til sig og er begyndt at købe og leje de nyeste film i det omfang, vi ser nu,” udtaler Jesper Dahlgaard, Nordic Head of Digital Sales i Nordisk Film.

”Det er klart, at nedlukningen af stort set alle kulturelle institutioner, seværdigheder og oplevelses-økonomien som helhed har skubbet til udviklingen. Så vi er glade for, at vi med Druk har haft mulighed for at underholde hjemme i stuerne med en stor danske film.”

Dansk Oscar-favorit
Fra den 25. januar kan Druk opleves som lejefilm på en lang række tjenester, og i den forbindelse kan du se eller gense filmen gratis.

Hvis du tegner årsabonnement på Filmmagasinet Ekko, giver vi nemlig mulighed for at se fem lejefilm på Blockbuster. Og hvorfor ikke lade en af dem være Druk?

Her på Ekko gav chefredaktør Claus Christensen først topkarakteren seks stjerner til Druk ved biografpremieren. Siden placerede vi filmen øverst på podiet i vores rangering af årets bedste – ikke kun herhjemme, men i hele verden.

”Thomas Vinterberg har skabt endnu en klassiker i dansk film,” skrev chefredaktøren begejstret om filmen, hvor Mads Mikkelsen spiller hovedrollen over for Lars Ranthe, Magnus Millang og Thomas Bo Larsen.

Filmen ryddede bordet ved den europæiske Oscar-pendant European Film Awards og ligner Danmarks bedste bud i mange år på en vinder for bedste internationale film ved den kommende Oscar-uddeling.

Har du ikke set den endnu, er der med andre ord god grund til at komme i gang!

Trailer: Druk

Kommentarer

Se Druk med Ekko

Med et gaveabonnement på Ekko kan du streame fem lejefilm på Blockbuster.

Druk kommer som lejefilm på streamingtjenesten den 25. januar.

Stort interview med Thomas Vinterberg i det aktuelle nummer af Ekko.

© Filmmagasinet Ekko