Nyhed
03. feb. 2021 | 15:52

Druk nomineret til Golden Globes

Foto | Henrik Ohsten
Gymnasielæreren Martin (Mads Mikkelsen) tager i Druk med konen Anika (Maria Bonnevie) på en telttur, hvor parret forsøger at genfinde gnisten i forholdet.

Det danske biografhit kan vinde ved hæderkronet prisuddeling, hvor Susanne Biers HBO-serie The Undoing er i spil i flere kategorier.

Af Nicki Bruun

Thomas Vinterbergs biografhit Druk har siden premieren badet i succes, og træerne er begyndt at vokse ind i stjernehimlen.

Filmen om fire gymnasielæreres alkoholeksperiment er det danske bud til en Oscar-nominering, der efterhånden ser ud til at blive en realitet.

Druk er nemlig blevet udpeget som en af de fem nominerede film til prisen for bedste ikke-engelsksprogede film ved den hæderkronede prisuddeling Golden Globes.

Her dyster den med amerikansk producerede, men koreansk-sprogede Minari, franske Deux, den italienske Netflix-film La vita davanti a sé og gyseren La llorona fra Guatamala – ikke at forveksle med den amerikanske film af samme navn.

Det er et stærkt felt – vi anmelder i det kommende magasin Minari og Deux særdeles positivt – men med den store medvind til Druk skulle der alligevel være gode chancer for en sejr.

Hæder til Bier
Golden Globe-uddelingen afholdes af de udenlandske filmjournalister i Hollywood. De tæller Ekkos reporter Tina Jøhnk Christensen, som sammen med kollegerne stemmer om vinderne.

En anden dansker har haft meget at gøre med en af de nominerede. Susanne Biers HBO-serie The Undoing er nomineret i fire kategorier, deriblandt for bedste miniserie samt for Nicole Kidman og Hugh Grants skuespilpræstationer.

The Undoing dyster i kategorien om bedste miniserie med stærke titler som Netflix-serien Dronninggambit, ungdomsserien Normale mennesker og Steve McQueens racedrama Small Axe.

Se alle nomineringerne!

Golden Globes finder sted den 28. februar som en digital prisuddeling, hvor komikerne Tina Fey og Amy Poehler indtager værtsrollen fra hver deres kyst i USA.

Trailer: Druk

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko