Nyhed
08. dec. 2004 | 00:21

EKKO 25 med dansk filmkanon

Af Claus Christensen

EKKO fejrer sin 25. udgivelse med et fyldigt nummer, der giver sit helt eget bud på en dansk filmkanon. Nummeret rummer også en gave til læserne.

Herhjemme har vi for nylig fået en litteraturkanon. Men hvad med en national filmkanon? I EKKOs redaktion har vi med ægte pionér-ånd kastet os ud i forsøget på at udpege 44 danske film, som vi mener, du bør kende. Udvalget er generøst. Fra Dreyers Ordet - til Olsen-banden ser rødt. Der er blevet plads til både de indiskutable mesterværker og de populære genrefilm. Ud over baggrundsstof om dansk filmhistorie giver vi særbehandling til to enere gennem tiden: Carl Th. Dreyer og Lars von Trier. Portrætterne er skrevet af Casper Tybjerg og Peter Schepelern.

EKKOs jubilæumsgave til læserne er en sær-udgivelse på dvd, der rummer Anders Thomas Jensens Oscarvinder Valgaften samt hans to øvrige Oscarnomineringer, Wolfgang og Ernst og lyset. Læs portrætinterview med instruktøren og manuskriptforfatteren, hvis navn er uløseligt knyttet til dansk films store succes gennem de senere år.

Find desuden stof om kongehuset og medierne, computerspillets historie, undercover-journalistik med skjult kamera, hvorfor trafikdrab er blevet en kliche på dansk film, den gode filmatisering ifølge manuskriptforfatter Mette Heeno (Terkel i knibe) samt en gruppe unges reaktion på volden i Jan Guillou-filmatiseringen Ondskab.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko