Nyhed
16. sep. 2009 | 17:53

Ekko populær blandt bøsser

Takket være Christian Tafdrups kortfilm En forelskelse er det nye nummer af Ekko et hit i Men's Shop.
Af Henrik Østergaard

I livsstilsbutikken Men’s Shop på Viktoriagade, en sidegade til Istedgade, langes det nye nummer af Ekko over disken sammen sexlegetøj, bøger og film til homoseksuelle.

Årsagen er Christian Tafdrups kortfilm En forelskelse, der er inkluderet på dvd’en med de bedste kortfilm fra New Danish Screen.

Dvd’en følger med Ekko #46, der udkom 19. august. Forsiden prydes af den unge skuespiller Allan Hyde fra En forelskelse.

”Det er helt klart filmen, der gør, at vi sælger så mange Ekko-blade,” siger indehaveren af Men’s Shop, Lars Noah.

”Der har været nogle forsøg på homofilm, men de er lidt mislykkede. En forelskelse og også Tre somre (af brasiliansk-danske Carlos Augusto de Oliveira, red.) er eksempler på, hvor det er lykkedes at behandle homoseksualitet seriøst. Og så er de jo gode film.”

Paprika Steen er bøssernes diva
En forelskelse fortæller følsomt og uden fordømmelse historien om sekstenårige Carsten (Allan Hyde), der bliver kæreste med Melissa, men hurtigt opdager, at han er mere interesseret i hendes far, spillet af Lars Brygmann.

Men’s Shop præsenterer En forelskelse som en ”homofilm” i en annonce for bladet på deres hjemmeside. Desuden reklamerer butikken for magasinet og filmen på hjemmesiden for det homoseksuelle livsstilsmagasin Out & About. Ogå online-butikken Proud! sælger det nye af Ekko.

”Det hjælper så også på salget, at Paprika Steen er på forsiden. Hun appellerer til mange homoer. De kan godt lide, at hun er sådan en diva,” siger Lars Noah fra Men's Shop.

Et tema alle kan genkende
Chefredaktør Claus Christensen var sammen med resten af Ekkos redaktion ikke i tvivl om, at En Forelskelse skulle med på dvd’en.

En Forelskelse er efter min mening lige så lidt en homofilm, som Fucking Åmål er en lebbefilm. God filmkunst overskrider den slags målgruppetænkning, selv om filmen forståeligt nok gør særligt indtryk på homoseksuelle, siger Claus Christensen.

”Filmen handler om ulykkelig forelskelse, som vi alle kan nikke genkendende til. Vi har alle prøvet at være forelsket i én, som vi ikke kunne få – af sociale, økonomiske, kulturelle, aldersmæssige eller helt andre årsager.”

En forelskelse er ganske enkelt en af de sidste ti års bedste danske kortfilm,” mener Claus Christensen.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko