Ekko Shortlist Awards 2020
23. nov. 2020 | 17:32

”Ekko Shortlist er min filmskole”

Foto | Janus Engel Rasmussen
Zinnini Elkington (th.) havde sit hold fra En flirt med sig på scenen, da filmen vandt hovedprisen ved Ekko Shortlist Awards. Fra venstre er det producer Lea Lykke, manuskriptforfatter Marianne Lentz og hovedrolleindehaver Marie Bach Hansen.

Vinderen af Ekko Shortlist Awards, Zinnini Elkington, hyldede kortfilm og onlinehitlisten i sin takketale, hvor hun også slog et slag for unge og mangfoldige stemmer.

Af Nicki Bruun

Det blev en stor aften for Zinnini Elkington, da den unge instruktør i lørdags vandt hovedprisen ved Ekko Shortlist Awards for sit #MeToo-drama En flirt.

Hun er kendt for flere film på Ekko Shortlist og har tidligere været nomineret for det farverige venindedrama Regnbuepiger, mens hendes førsteårsfilm på Super16, Gaia, sidste år var nomineret i to kategorier.

Elkington har også medvirket som skuespiller i en række film på Ekko Shortlist, deriblandt en af de mest populære på onlinehitlisten: Thomas Daneskovs Ud, spring over, ind, der blev den store vinder ved den første prisuddeling i 2014.

”Tusind tak til Ekko Shortlist! Det er nærmest min filmskole, når jeg ikke ved, hvordan jeg skal lave et titelskilt, eller hvordan jeg skal klippe mellem noget. Så går jeg ind og kigger på kortfilm,” sagde Zinnini Elkington i sin takketale på scenen i Bremen Teater, hvor hun også gjorde opmærksom på sin filmuddannelse Super16.

”Så tak til alle, der laver kortfilm – og søg ind på Super16, som optager nye medlemmer lige om lidt. Bliv ved med at lave film og fuck de gamle!”

Et generationsopgør
Zinnini Elkingtons afsluttende kommentar om ældre mennesker fortjener en smule kontekst.

Tidligere i sin takketale havde hun nemlig fortalt en lille anekdote om at være ung filmskaber.

”Så sent som for et par uger siden stod jeg på optagelser på en reklamekampagne, hvor der var en ældre dame fra et bureau. Hun brød ind, mens jeg instruerede, og jeg bad hende lade være. Hun sagde til mig: ’Nogle gange kan det være meget betryggende med en moden stemme,’” fortalte Zinnini Elkington og fortsatte:

”Jeg sagde desværre ikke noget, men jeg har siden tænkt, at jeg har det lige omvendt: Verden har brug for nye stemmer, mangfoldige stemmer, yngre stemmer, nuancerede stemmer, reflekterede stemmer. Så til alle jer, der sidder i salen: Tak for jeres fantastiske film. Og husk, at det er os, der er fremtiden!”

Da Ekkos reporter snakkede med Zinnini Elkington på den røde løber efter sejren, fortalte instruktøren, at fremtiden for hende byder på arbejdet med en spillefilm, der handler om magtstrukturer i sundhedsvæsnet.

Den mangler stadig at få støtte for at blive realiseret, men det bliver spændende at følge instruktørens vej i den danske filmbranche!

Kommentarer

Ekko Shortlist Awards

Ekko Shortlist Awards hylder danske talenter og kortfilm.

Syvende udgave blev afholdt 21. november i Bremen Teater med Zaki Youssef og Besir Zeciri som værter.

De nominerede var udvalgt blandt kortfilm på Ekko Shortlist i perioden 11. november 2019 – 2. november 2020.

Vinderne blev fundet i en sammentælling af brugernes stemmer og juryens rangeringer.

Prisuddelingen er støttet af Det Danske Filminstitut.

© Filmmagasinet Ekko