CPH:DOX
14. nov. 2013 | 14:42

Ekkos stjernebarometer peger på The Reunion

Foto | Ragna Jorming
I The Reunion spiller Anna Odell (tv.) sig selv i rekonstruktionen af sin skoleklasses tyveårsjubilæum, som hun aldrig blev inviteret med til.

To ud af fire kritikere i Ekkos panel mener, at original svensk mobbefilm bør vinde hovedkonkurrencen på Cph:Dox.

Af Marie Andersen

I morgen afgør juryen fra Cph:Dox, hvilken film der vinder hovedkonkurrencen Dox:Award.

Under festivalen har Ekko haft sit eget panel af danske og internationale kritikere, der har uddelt mellem én og fire stjerner til filmene.

Den film, de mener bør vinde konkurrencen, har de tildelt et særligt Cph:Dox-stempel, og her ser det særdeles godt ud for svenske Anna Odells The Reunion.

Filmen er en rekonstruktion af det tyveårs skoleklassejubilæum, hun aldrig blev inviteret til. I filmen forestiller hun sig, hvordan mødet med de gamle klassekammerater, som dengang mobbede hende, kunne være gået.

Både Pamela Cohn fra Dox Magazine og Damon Wise fra Empire Magazine peger på filmen deres favorit til Dox:Award.

Se stjernebarometeret.

Movin og Hygums favoritter
The Reunion scorer også barometerets højeste gennemsnit med 3,5 stjerner ud af fire mulige. Den er dog skarpt efterfulgt af magnum-fotografen Antoine d’Agatas Atlas, der har et gennemsnit på 3,2.

Lars Movin fra Information har netop Atlas som sin favorit til prisen. I den franske dokumentar fortæller narkoprostituerede fra hele verden deres historier til billeder af selvdestruktion og dyrisk seksualitet.

Den sidste i panelet, Dorte Hygum Sørensen fra Politiken, peger derimod på Everyday Rebellion. Her skildrer iransk-østrigske instruktører The Riahi Brothers forskellige aktivister og modstandsbevægelsers forsøg på at bringe demokrati til verdens brændpunkter.

Andre film med høje snit
Everyday Rebellion har et stjernegennemsnit på 3.

Det samme gælder den billedimpressionistiske Stop the Pounding Heart, om en texansk familie med tolv børn, kinesiske Ai Weiweis systemkritiske Stay Home! Og Danis Tanovics An Episode in the Life of an Iron Picker, der rekonstruerer en bosnisk roma-families møde med sundhedsvæsenet.

Om festivaljuryen er enig med Ekkos stjernebarometer offentliggøres fredag 15. september i Stærekassen på Det Kgl. Teater i København. Vinderen modtager 5000 euro.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko