Nyhed
03. aug. 2017 | 13:45

”En katastrofe af en film”

Foto | Ilze Kitshoff
Matthew McConaughey ser umiddelbart skræmmende ud som The Man in Black i The Dark Tower, men de amerikanske anmeldere er af en anden mening.

Danske Nikolaj Arcels filmatisering af Stephen Kings bogserie The Dark Tower får hug af de amerikanske anmeldere.

Af David Madsen

Det har længe været en fast overbevisning i Hollywood, at det var umuligt at filmatisere Stephen Kings legendariske fantasy-bogserie The Dark Tower.

Instruktører som Ron Howard og J.J. Abrams har måttet give op undervejs, og at dømme efter de første, toneangivende amerikanske anmeldelser af Nicolaj Arcels filmatisering, havde det været bedst at lade bogen forblive i sit originale format.

Filmen får nemlig i den grad hug. I skrivende stund har den en score på Rotten Tomatoes på blot tyve procent, der bringer den i selskab med The Mummy, Baywatch og Transformers: The Last Knight, som har fået henholdsvis tre, to og en enkelt stjerne i Ekko.

The Dark Tower tager udgangspunkt i bogens handlingsforløb om en ældgammel, kosmisk kamp mellem den ondsindede Man In Black (Matthew McConaughey), som ønsker at destruere titlens mørke tårn, og The Gunslinger (Idris Elba), som er bevæbnet med en revolver smedet fra selveste Kong Arthurs sværd, Excalibur.

Herhjemme har der været en særlig spænding om modtagelsen, fordi det er Nikolaj Arcels første amerikanske film. Han blev Oscar-nomineret for det historiske drama En kongelig affære i 2012 og har siden været i søgelyset i Hollywood.

Middelmådigt videospil
Det er især længden af filmen, der er kommet under kritik. Med en spilletid på 95 minutter er der ikke megen tid til at udfolde Kings 4000 sider lange fortælling på lærredet.

”Den uhåndterlige præmis var aldrig skabt til at blive proppet ned i en letsindig spillefilmlængde, og nu ved vi hvorfor,” skriver Indiewires Kate Erbland og kalder The Dark Tower for ”en katastrofe af en film”.

Også The Hollywood Reporters John DeFore er ude med høtyven.

”Ingen scene i denne film kommer tæt på den spændingsmættede, klump-i-halsen kraft fra den første Ringenes herre eller for den sags skyld det første kapitel af The Hunger Games,” skriver han.

De hårde anmeldelser kommer efter Varietys artikel om problemer under filmens postproduktion, hvor testpublikum reagerede meget negativt på tre testvisninger af filmen i oktober.

Indtil videre er netop Variety et af de få medier, som har noget positivt at sige filmen. Men selv her kan det ikke blive til meget mere end et skuldertræk.

”Den sigter lavt og rammer (for det meste). Det er et kompetent og middelmådigt paranoid-metafysisk videospil,” skriver Owen Gleiberman.

The Dark Tower rammer de danske biografer den 17. august.

Trailer: The Dark Tower

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko