Nyhed
03. juni 2015 | 13:26 - Opdateret 03. juni 2015 | 15:10

Nikolaj Arcel skal filmatisere Stephen King

Foto | Marvel Comics
Stephen Kings The Dark Tower blev i 2007 lavet som en tegneserie på forlaget Marvel. Nu skal Nikolaj Arcel stå for den længe ventede filmatisering.

Den danske instruktør bekræfter over for Ekko, at han skal filmatisere The Dark Tower, som Stephen King betragter som sit hovedværk.

Af Nicki Bruun og Claus Christensen

Siden Nikolaj Arcel blev Oscar-nomineret for En kongelig affære, har han sværmet omkring en lang række film i Hollywood.

Han bekræftede for to år siden, at han skulle instruere en nyfortolkning af Alfred Hitchcocks klassiker Rebecca. Derudover havde han to andre projekter i gang, så der var rigeligt at se til for Arcel i det amerikanske.

Vi har dog stadig Nikolaj Arcels debut på engelsk til gode.

Skriver med Anders Thomas Jensen
Men for et par måneder siden sprang han fra den tredje film om politikommissæren Carl Mørck, Flaskepost fra P, fordi Hollywood bad ham holde sin kalender åben. Og nu bekræfter han over for Ekko, at han er udset til at instruere Stephen Kings bogserie The Dark Tower.

”Jeg er kæmpe fan og voksede op som fanatisk Stephen King-læser, så jeg kan slet ikke vente med at komme i gang,” skriver Nikolaj Arcel fra Los Angeles i en mail.

”Nu skal kontrakten forhandles på plads, men planen er, at jeg skal skrive det endelige manuskriptudkast sammen med Anders Thomas Jensen, som jeg arbejder med herovre. Og samtidig går vi i gang med design og casting.”

Fantasy og western
The Dark Tower er en serie på syv bøger, der udkom mellem 1982 og 2004. I 2012 blev der udgivet endnu en bog, The Wind Through the Keyhole. Den lægger sig kronologisk mellem fjerde og femte bog.

Filmatiseringen vil primært følge den første bog i serien, The Gunslinger. Den viser forholdet mellem hovedpersonen Roland Deschain og hans unge protege Jake Chambers.

Bøgerne handler om Deschains rejse mod titlens mørke tårn, og Stephen King har selv kaldt serien for sit magnum opus. Den blander genrer som science fiction, fantasy og western i et alternativt univers, der også indeholder elementer fra Kings andre bøger samt hans privatliv.

Et langt tilløb
En filmatisering af bøgerne har været længe undervejs, og både Javier Bardem og Russell Crowe er tidligere blevet nævnt som bud på hovedrollen Roland Deschain.

Stephen King vil foruden at levere kildematerialet også producere filmen, der planlægges som den første i en længere serie.

Blandt producerne er også Ron Howard, der vandt Oscars for bedste film og instruktør i 2002 med Et smukt sind, og Akiva Goldsman, som skrev manuskriptet til samme film.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko