Sponsoreret
14. feb. 2021 | 12:08

Fantastisk underholdning i vinterferien

Foto | Henrik Ohsten
Mads Mikkelsen kaster sig ud i en berusende dans til sidst i hittet Druk, hvor han spiller en mand, som prøver at genfinde sin livsgnist.

Blockbuster byder på kæmpesuccesen Druk og en række andre perler, der kan forsøde tilværelsen i den kolde tid. Vi anbefaler nogle af tjenestens bedste film!

Af Filmmagasinet Ekko

Selv om biograferne har lukket, er der rig lejlighed til at se fremragende film i vinterferien.

Blockbuster er der mere end 10.000 film. For at gøre udvalget mere overskueligt har vi i samarbejde med tjenesten udpeget en række af de nyeste og bedste.

Og der er gode oplevelser af forskellig slags til både familien, venner og kærestepar.

Shorta

 

En højoktan actionfilm, der samtidig udforsker en aktuel debat i det danske samfund. Det lyder næsten for godt til at være sandt, men Shorta skaber underholdning med et interessant perspektiv omkring racisme.

”Jeg har aldrig set dansk action så brutal,” skrev Ekkos anmelder om politi-thrilleren, hvor to betjente bliver fanget i ghettoen under voldelige optøjer.

Simon Sears og Jacob Hauberg Lohmann er medrivende som henholdsvis good cop og bad cop. Men det er spillefilmdebutanterne Frederik Louis Hviid og Anders Ølholms visuelle og fortællemæssige flair, der gør dramaet til et frenetisk mareridt.

Der kan købes adgang til filmen på Blockbuster nu, og den kan lejes fra 22. februar.

Se filmen!

 

Druk


Thomas Vinterberg har vadet i succes med sin underholdende og rørende film om fire gymnasielæreres eksperiment med alkohol i hverdagen.

Filmen solgte over 800.000 billetter i biografen og slog rekorder for digitalt salg, så det nærmer sig, at en million danskere har set filmen.

Det er der god grund til, for Mads Mikkelsen er helt forrygende som livstrætte Martin, der får ny energi i tilværelsen, da han og kollegerne begynder at blande drinks.

Skuespillerne er hysterisk morsomme, når de raver stive rundt i supermarkedet, men der er også stor smerte i de fire mænds forsøg på at genfinde meningen med det hele.

Druk er uden sidestykke i nyere dansk film og har nu kurs mod en Oscar. En øjeblikkelig klassiker, skrev Ekkos chefredaktør i sin seksstjernede anmeldelse. Nu kan du og familien se (eller gense) filmen for 49 kroner!

Se filmen! 


Call Me By Your Name

 

Den kommende tid byder ikke kun på vinterferie, men også en romantisk mærkedag.

Valentinsdag er som regel lig med klæge, amerikanske romcoms, hvor kærligheden bliver så klassisk og sukkersød, at man næsten får det galt i halsen.

Men i Luca Guadagninos Call Me By Your Name drypper lidenskaben om kap med sveden på de flotte mænds kroppe. Superstjernen Timothée Chalamet er ganske enkelt bedårende som teenageren, der over en sommer i familiens italienske sommerhus falder pladask for farens nye assistent, amerikaneren Oliver.

Det er en film, der kan få romantiske hjerter til at banke ekstra hårdt og skrue op for varmen i en kold tid.

Se filmen!


Madklubben


Det er alt for sjældent, at kvinder i deres bedste alder får lov til at føre sig frem på det store lærred – et emne, vi sætter fokus på i det nye nummer af Ekko!

Men den danske komedie Madklubben er en glædelig undtagelse.

Tre veninder – spillet af Kirsten Olesen, Kirsten Lehfeldt og Stina Ekblad – rejser til Italien for at deltage i et madkursus. De er i forskellige livssituationer og skildrer genkendelige følelser i alle mennesker.

På den måde bliver man revet med af deres hyggelige samtaler, som under overfladen banker af tvivl, men med et hjerte af guld.

Se filmen!

 

Antebellum


Janelle Monáe er bedst kendt som eksperimenterende popstjerne, men hun har også leveret medrivende skuespilpræstationer i dramaet Hidden Figures og tv-serien Homecoming.

Hendes stærkeste rolle er dog i horrorfilmen Antebellum. Her spiller hun en kvinde i nutidens USA, men også en fange i slavetidens grumme fortid.

Det modige koncept giver plads til en undersøgelse af racisme og overgreb i verdens selvbestaltede bedste land. Fortid og nutid blandes på overbevisende og visuelt nytænkende vis, når Janelle Monáes karakterer henholdsvis tager på bogturné og planlægger flugt fra bomuldsplantagen.

Instruktører og manuskriptforfattere Gerard Bush og Christopher Renz når ind i den amerikanske folkesjæls dybeste ar med deres fortælling.

Se filmen!

 

QT8: The First Eight


Quentin Tarantino er en af de få instruktører, der er lige så kendt som sine film.

Selv folk, der ikke betragter sig selv som filmnørder, har en holdning til den amerikanske instruktør bag perler som Pulp Fiction, Inglourious Basterds og senest Once Upon a Time in Hollywood.

Som titlen indikerer handler QT8: The First Eight om filmskaberens første otte værker. Dokumentaren er primært en hyldest til en af nyere tids mest originale instruktører, men hans samarbejdspartnere fortæller også sjove anekdoter om hovedpersonen.

”Jeg ville gerne lade Harvey Keitel slå mig ihjel, men jeg skal sgu ikke skydes af Tim Roth!” siger Michael Madsen om, hvorfor han var tæt på at sige nej til at medvirke i Reservoir Dogs.

Se filmen!

 

Familien Bigfoot


Når hele familien skal have det sjovt sammen, kræver det nogle gange en børnevenlig film, som også er morsom for de voksne.

Det er animationsfilmen Familien Bigfoot. I et forrygende tempo lægger den et skægt lag oven på historien om den mytologiske figur Bigfoot.

Der er fuld fart over feltet, men også plads til et velplaceret budskab om naturens vigtighed. Mens Bigfoot er et loddent væsen, er hans kone og børn mennesker, og det giver anledning til megen komik.

Humoren kommer sig også af de mange finurlige dyr, som kan tale. Det hele er animeret i en frisk og fejende flot stil, så der er masser at nyde.

Se filmen!

 

The Glorias


Forfatter, journalist og aktivist Gloria Steinem er en af historiens mest berømte feminister. Hendes liv har været fuld af hidsige kampe for at opnå ligestilling mellem kønnene.

Hun er i dag 86 år gammel, men i en tid, hvor #MeToo-bevægelsen har skabt debat over hele verden, er det svært at forestille sig bedre timing for en filmatisering af Steinems liv.

I The Glorias spiller ikke bare én, men to af tidens bedste skuespillere titelpersonen i forskellige perioder af hendes liv. Oscar-vinderen Julianne Moore skildrer Gloria Steinem som ældre, mens svenske Alicia Vikander spiller aktivisten i hendes yngre dage.

Endnu flere skuespillere er med til at tegne portrættet af Steinem i alle aldre. Det smelter sammen til en smukt sammensat fortælling om en særlig kvinde og hendes køns udfordringer.

Se filmen!

 

Tysktime


De tragiske begivenheder under Anden Verdenskrig har kastet mange film af sig, men her er én med et fascinerende perspektiv.

Tysktime foregår lidt syd for den danske grænse i tiden efter krigen. Den unge mand Siggi er en rebel, som er blevet sendt i ungdomsfængsel.

Han bliver pålagt at skrive et essay, hvor han tager et opgør med den nazistiske fortid i både sin egen familie og på egnen i almindelighed. Siggis far var landbetjent og så sig som mange andre nødsaget til at følge regeringens befalinger.

Christian Schwochows billeskønne drama er i særdeleshed båret af forrygende skuespilpræstationer. Ulrich Noethen er hjerteskærende som faren, der helst vil være kærlig, men bliver voldelig i frustrationen over sin situation. Det er en universel fortælling i en gribende ramme.

Se filmen!

 

Palm Springs


Groundhog Day for en ny generation. Sådan kan man beskrive komedien Palm Springs, der ligesom filmen fra 1993 med Bill Murray lader sin hovedrolle gennemleve den samme dag igen og igen.

Det lyder som endnu et uopfindsomt remake fra pengegriske Hollywood, men faktisk er Palm Springs lige dele original og charmerende.

Der er plads til både skør komik og alvorstung eksistentialisme i filmens verden, hvor flere mennesker er fanget i en tidslomme. Andy Samberg og Cristin Milioti spiller hovedrollerne med usvigelig god kemi, når de sammen udforsker det først skønne, men siden forfærdelige i, at intet har konsekvenser.

Tilsat hysterisk morsomme bifigurer som J.K. Simmons’ bueskydende galning er morskaben sikret.

Se filmen!


The Personal History of David Copperfield


Charles Dickens’ ord er aldrig blevet leveret lige så morsomt og med samme energi som i denne filmatisering af forfatterens hovedværk David Copperfield.

Den britiske manusforfatter Armando Iannucci – manden bag tidens skarpeste fornærmelseskomik i tv-serien Veep og komedien Stalins død – skruer op for sympatien, men uden at glemme humoren.

Den stjernespækkede rollebesætning byder på herlige præstationer af skuespillere som Tilda Swinton og Hugh Laurie. Imens indtager indisk-engelske Dev Patel titelrollen som en forældreløs mand, der jagter lykken i et klasseopdelt samfund.

Med så forskellige ansigter bliver en over 170 år gammel historie aldeles nutidig. Det er stadig lige så absurd, at nogle har meget, mens andre intet har.

Se filmen!

 

Wendy


Historien om Peter Pan og børnene på Ønskeøen er fortalt i mange afskygninger, men fantasien får frit løb på en helt ny måde i Wendy.

Her er fokus på pigen Wendy, der sammen med sine brødre følger efter en mystisk skikkelse og ender blandt andre børn på den magiske ø, hvor tiden står stille.

Derfra byder den velkendte historie på nogle overraskende og eventyrlige krumspring.

Den dansk-uddannede nordmand Sturla Brandth Grøvlen har som fotograf stået bag filmens berusende billedside. Wendy er instrueret af Benh Zeitlin, der begik et lille mirakel med debuten Hushpuppy.

Også denne gang har han skabt en fortælling, der gengiver den utilregnelige barndom og får én til at føle sig som et barn igen.

Se filmen!

 

Til Sama


”At dokumentaren Til Sama kunne undgå at vinde dette års Oscar, er tæt på skandaløst. Ingen film rammer den følelsesmæssige centralnerve på samme måde som Waad Al-Kateabs selvfilmede skildring af livet – og døden – i det belejrede Aleppo.”

Sådan skrev Ekkos anmelder, tv-værten Adam Holm, da han sidste år gav topkarakteren seks stjerner til den syriske film.

Til Sama følger livet for en lille familie bestående af to forældre og deres datter Sama. De nægter at flygte fra det borgerkrigsplagede Syrien. I stedet vil de dokumentere nogle af de rædsler, som hærger på daglig basis.

Det er en uafrystelig og hjerteskærende film, som giver et menneskeligt indblik i det, der nemt bliver til tørre nyheder om verdens uhyrligheder.

Se filmen!


Kommentarer

Annoncørbetalt indhold

Denne artikel er sponsoreret af Blockbuster.

Filmene er udvalgt i samarbejde mellem Blockbuster og Filmmagasinet Ekko.

Teksterne er skrevet af Ekko.

© Filmmagasinet Ekko