Nyhed
07. feb. 2017 | 13:31

Film og tv-serie om Victor Borge på vej

Foto | uoplyst
Danske Victor Borge var en populær mand på de amerikanske tv-skærme i 1950’erne, hvor han havde sit eget The Victor Borge Show på kanalen NBC.

To projekter om den danske legendes rejse fra nazi-Europa til succes på Broadway er under udvikling.

Af Nicki Bruun

Victor Borge er danmarkshistoriens største entertainer til dato, og nu er der planer om hele to projekter – en film og en tv-serie – om den morsomme og musikalske mand.

Det skriver produktionsselskabet M&M Productions, som står bag projekterne, i en pressemeddelelse.

Borge medvirkede i en håndfuld danske spillefilm under sit borgerlige navn Børge Rosenbaum i slutningen af 1930’erne. Men da nazisterne kom til Danmark, flygtede jødiske Rosenbaum til USA, hvor han oplevede succes med sit one-man-show i New York.

Den planlagte film om ham foregår i den dramatiske periode af hans liv, mens tv-serien skal omhandle hele hans lange liv.

Begge bliver udviklet af forfatterparret Mette Lisby og Jesper Bæhrenz, som har bosat sig i USA, hvor de fornemmer den store status, som Borge stadig har.

”Vi har som danskere bosiddende i Los Angeles ofte mærket og mærker stadig en næsegrus beundring for danske Victor Borge,” siger Lisby og Bæhrenz i pressemeddelelsen.

Venner og fjender
Victor Borge døde i 2000, men fik i 1993 en stjerne på Hollywood Walk of Fame, hvor kun de største får skrevet deres navn.

Den kommende spillefilm er et internationalt projekt, som nu kan blive en realitet, da Borges fem børn har givet deres samtykke og adgang til entertainerens arkiv.

”Historien fortæller om arbejdsomhed og viljen til at slå igennem, men også om modgang, kærlighed, familie, venner og fjender krydret med masser af dramatiske oplevelser,” siger produceren Kim Magnusson, der i år er Oscar-nomineret for Aske Bangs Silent Nights.

Nu skal det egentlige researcharbejde omkring Victor Borge gå i gang, mens der påbegyndes forhandlinger med en instruktør, står der i pressemeddelelsen.

Både film og tv-serie ventes klar til at gå i optagelse i løbet af 2018.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko