Nyhed
02. feb. 2017 | 10:37

Film om John Lennon og Yoko Ono på vej

Foto | uoplyst
John Lennon og Yoko Ono nægtede i 1969 at stå ud af sengen i en uge på Hilton Hotel i Amsterdam for at protestere mod Vietnam-krigen.

Manuskriptforfatteren bag Teorien om alting skal skrive historien om den berømte romance mellem Beatles-stjernen og hans musikalske muse.

Af Rasmus Stenbæk Iversen

Kærlighedsforholdet mellem John Lennon og Yoko Ono er et af de mest berømte og omdiskuterede af slagsen i populærmusikkens historie.

Og snart bliver der tilføjet et ekstra kapitel til historien om Lennon og Ono.

Manuskriptforfatteren bag Teorien om alting, Anthony McCarten, skal nemlig skrive en ny film om det berømte par. Det skriver blandt andet Deadline og The Guardian.

Teorien om alting (2014) handlede som bekendt også om et virkeligt par, fysikeren Stephen Hawking og hans kone Jane. Eddie Redmayne vandt både en Golden Globe og Oscar for sin præstation i hovedrollen, ligesom Felicity Jones også var nomineret til begge priser for sin rolle som Jane Hawking.

Det vides endnu ikke, hvad McCartens manuskript nærmere skal omhandle ved John Lennon og Yoko Onos forhold, men filmens producer har beskrevet det i store træk.

”Handlingen vil fokusere på modne og relevante temaer som kærlighed, mod og aktivisme i USA – med den hensigt at inspirere nutidens unge til at handle og forme en klar vision for den verden, de ønsker,” udtaler den kommende films producer Michael De Luca ifølge Deadline.

Omdiskuteret par
John Lennon og japansk-fødte Yoko Ono mødte hinanden i slutningen af 1960’erne, da Lennon var en berømt sanger og sangskriver i verdenshistoriens største band, The Beatles.

Parret blev gift i 1969, og mange kæder Yoko Onos forhold til Lennon sammen med Beatles’ opløsning i 1970. Senere fik Lennon en solokarriere og arbejdede sammen med sin kone om både musik og fredsaktivisme.

John Lennons liv – og død – er før blevet portrætteret på film.

Nowhere Boy fra 2009 handler om sangerens ungdom og opvækst, og Chapter 27 fra 2007 følger Lennons drabsmand, Mark David Chapman (spillet af en overvægtigt Jared Leto), i dagene op til mordet.

Lovende hold
Holdet, der skal forløse den kommende Lennon og Ono-film, ser på forhånd lovende ud.

Anthony McCarten er allerede nu leveringsdygtig i biografiske manuskripter. Foruden Teorien om alting har han også skrevet de to kommende film Darkest Hour om Winston Churchill og Bohemian Rhapsody om Queen-frontmanden Freddie Mercury.

Desuden har Michael De Luca før produceret store film som Moneyball, The Social Network og Captain Phillips.

Det vides endnu ikke, hvem der skal instruere filmen om Lennon og Ono, eller hvem der skal spille det berømte par.

John Lennon blev slået ihjel på åben gade i 1980, mens Yoko Ono stadig lever.

Trailer: Nowhere Boy

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko