Nyhed
17. juli 2014 | 22:20

Stjerneinstruktør laver Beatles-film

Foto | uoplyst
I det ultrapopulære amerikanske The Ed Sullivan Show fik verden i 1964 pludselig ansigter på stjernerne i The Beatles.

Der varsles beatlemania med en kommende dokumentarskildring af The Beatles’ live-år. Projektet har netop fået den prisvindende instruktør Ron Howard tilknyttet.

Af Martin Schantz Faurholt

Den legendariske Liverpool-kvartet The Beatles inspirerer ikke kun vor tids musikere. Også filmverdenen interesserer sig for de fire engelske berømtheder. Senest portrætterede Martin Scorsese den stille beatle, guitaristen George Harrison og hans spirituelle rejse.

Nu instruerer Oscar-vinderen fra Et smukt sind, Ron Howard, den næste dokumentar i rækken, skriver magasinet Rolling Stone. Det bliver en mere højlydt film om The Fab Fours famøse optrædener i begyndelsen af 60’erne.

Originale lydoptagelser
Med et enestående billedmateriale fra årene 1960-66 vil filmens ankermænd gøre beatlernes daværende sceneshows præsente for et nutidigt publikum.

Det gøres ved at restaurere de genfundne smalfilmsoptagelser og synkronisere dem med originale lydoptagelser, der er blevet fundet sammen med filmstrimlerne.

Skal man tro Rolling Stone, virkeliggør Ron Howard og filmholdet en koncertoplevelse med The Beatles så nærværende, ”at man rent faktisk føler, at man er til stede i 60’erne”.

De unikke optagelser må imidlertid forlænges af en række interviews med bandets overlevende medlemmer og deres familier. Heriblandt Paul McCartney, Ringo Starr og John Lennons enke, Yoko Ono.

Filmfolk er selv fans
Kræfterne bag The Beatles-dokumentaren drives i særdeleshed af musikken.

Produceren Nigel Sinclair har både stået bag Scorseses George Harrison-dokumentar og hans No Direction Home, der går bag om folk-sangeren Bob Dylan.

Og Ron Howard har været loyal beatle, lige siden han så dem bryde igennem på The Ed Sullivan Show. ”Mine forældre sagde dengang nej til langt hår, men så gav de mig en Beatles-paryk i tiårsfødselsdagsgave,” indrømmer han i branchebladet Variety.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko