Nyhed
18. mar. 2014 | 17:22

Find din indre fetichist

Foto | Jussi Arhinmäki
Kinbaku er en dokumentar om en japansk bondagekunst, som samuraier engang brugte mod deres fjender. I dag bruges den primært blandt venner.

Fetish Film Festival Copenhagen bringer i den kommende weekend kinky sex til Huset i Magstræde.

Af Andreas Risby

Ekstatisk undervandssex, udveksling af alskens kropsvæsker og shamanistisk body piercing – nok handler fetichisme om at bringe kroppen ud i fysiske ekstremer, men det handler lige så meget om den indre forvandling. 

Det budskab håber kurator og filminstruktør Steen Schapiro på at udbrede, når Fetish Film Festival Copenhagen fra 21. til 23. marts fejrer erotikkens kuriositeter i Huset i Magstræde.

På festivalen kan man blandt andet møde de aldrende SM-entusiaster Manfred og Jürgen i A Weekend in Germany, bondagekunstneren Osada Steve i Kinbaku og transvestitten Gero, hvis specielle lyster udfordrer ægteskabet i Saint and Whore.

Meningen med det mangfoldige filmudbud er ifølge Steen Schapiro at vise publikum, at fetichisme er et mangefacetteret fænomen og ikke bare lak og læder.

”Der hersker en klichefuld opfattelse af, at fetichisme bare handler om at smække noget glinsende latex-tøj på og dyrke gruppesex. Men det har også en masse psykologiske og spirituelle aspekter,” siger han.

Husets seksuelle festivaldebut
Husets Biograf har før haft en tradition for at vise film fra den tyske Fetisch Film Festival i Kiel, hvor Steen Schapiro også har optrådt med sine egne film om seksuelle subkulturer (Loops i 2012).

Men det er første gang, at Huset helliger en tre dages festival til fetichismen.

”Der er brug for en festival, som går i dybden med seksualkultur og ikke bare bevæger sig på overfladen,” mener Steen Schapiro og fremhæver, at en fetich oprindelig var et magisk begreb, der betegner uimodståelig fascination, der kan forvandle et menneske.

Gå ikke glip af …
Ifølge Schapiro er fetichismen en essentiel del af vores kultur og natur, der har rødder helt tilbage til urmennesket:

”Jeg er sikker på, at alle mennesker har anlæg for de her ting. Det er helt essentielt at lege med seksuelle symboler, da det kan hjælpe os af med de masker, vi bærer rundt på til daglig.”

Shapiro fremhæver tre film, som man ikke må gå glip af, nemlig Remedy (livet som professionel domina), Body of God (kropskunstens spirituelle aspekter) og Prometeo (undervandsbondage).

Kommentarer

Fetish Film Festival Copenhagen 21.-23. marts

Fredag kl. 19.00 

Fetish dox: japansk bondage, bøsse-SM og poly-amourøse forhold 

Fredag kl. 21.00
Body of God: spirituel kropskunst, Fakir Musafars vilde liv

Lørdag kl. 19.00 

Kinky shorts: dominatrixer, undervands-kink og erotiske fantasier

Lørdag kl. 21.30
Pan Play Decadence: ekstreme feticher
 

Søndag kl. 15.00 

Remedy: en New York-sexarbejders eventyr

© Filmmagasinet Ekko