Cph:Dox 2017
10. mar. 2017 | 15:54

Følg Ekkos stjernebarometer på Cph:Dox

Foto | Christian Tunge
Norske Kristoffer Borglis DRIB er den vanvittige, men sande historie om, hvordan en ung mand gennem falske videoer kommer til Los Angeles og bliver stjerne i en reklamekampagne for en energidrik.

Traditionen tro vurderer et internationalt kritikerpanel alle film i hovedkonkurrencen under årets dokumentarfestival.

Af Nicki Bruun

Efter halvandet års pause som følge af en flytning fra efterår til forår er Cph:Dox i næste uge endelig tilbage.

Over små to uger vil der blive vist omkring 200 film, så hvad skal en nysgerrig dokumentarentusiast dog vælge?

For at hjælpe har Filmmagasinet Ekko igen i år samlet et stærkt internationalt panel – det største til dato – af otte anerkendte kritikere, som vil give stjerner til samtlige tretten film i hovedkonkurrencen Dox:Award.

Se stjernebarometret.

Dokumentarfestivalen starter officielt på torsdag den 16. marts, men aftenen inden begynder løjerne med den dansk-producerede åbningsfilm De sidste mænd i Aleppo, der er i hovedkonkurrencen.

Dagen før kan du se, hvor mange stjerner de respektive kritikere i panelet giver filmen. Du vil også kunne læse et par linjers begrundelse for stjernerne.

Og således vil stjernebarometer dag for dag blive opdateret, indtil alle film i hovedkonkurrencen er vist. Kritikerne skal også undervejs give deres bud på, hvilken film der fortjener at vinde festivalens hovedpris.

Kendte kritikere
Vanen tro er det ikke hvem som helst, der bedømmer filmene.

I panelet sidder Guy Lodge, kritiker for det førende amerikanske branchemagasin Variety. Også toneangivende Indiewire er repræsenteret af dokumentareksperten Paul Dallas.

Hele vejen fra USA er også Lauren Wissot fra tidsskriftet Filmmaker Magazine med i panelet. Det samme er Ken Jacobson, freelancer for det uafhængige Documentary Magazine, der udgives af dokumentarorganisationen International Documentary Association.

Og så er der også besøg fra down under i form af filmmagasinet Senses of Cinema, der har base i Australien, men hvis kritiker Carmen Gray er bosat i Berlin.

Endelig er der naturligvis også skandinavisk deltagelse i panelet. Norske Truls Lie er chefredaktør for det europæiske dokumentarmagasin Modern Review og vil byde ind med sin ekspertise.

Fra Danmark medvirker Politikens journalist og filmanmelder for Ekko, Michael Bo, samt Ekkos faste webanmelder Rasmus Stenbæk Iversen.

Kommentarer

Cph:Dox 2017

Dansk dokumentarfilmfestival etableret i 2003.

Den største af slagsen i Nordeuropa.

Lå tidligere i efteråret, men er rykket til foråret og kører 16.-26. marts.

Følg Ekkos stjernebarometer med vurdering af filmene i hovedkonkurrencen.

© Filmmagasinet Ekko