Ekko-event
15. aug. 2019 | 19:57 - Opdateret 16. aug. 2019 | 09:58

Forpremiere: Årets store danske film

Foto | Martin Dam Kristensen
Ser du månen, Daniel følger både den tilfangetagne fotograf Daniel Rye og hans pårørende, der fra Danmark kæmper for at få deres søn, bror og kæreste hjem til Danmark.

Mød en gidselforhandler fra firmaet, der fik fotografen Daniel Rye frigivet, når Ekko og Nordisk Film på onsdag viser gidseldramaet Ser du månen, Daniel.

Af Nicki Bruun

Det er en af de mest dramatiske historier i nyere tid, der bliver filmatiseret i Ser du månen, Daniel.

I 2013 blev den 24-årige fotograf Daniel Rye taget som gidsel af Islamisk Stat. Mens Rye kæmpede for at holde sig i live under umenneskelige forhold, indsamlede familien penge til hans frigivelse, som en dansk gidselforhandler forsøgte at få i stand.

Det er nærmest ubærligt nervepirrende.

På onsdag den 21. august kl. 18.15 holder Filmmagasinet Ekko og Nordisk Film snigpremiere på Ser du månen, Daniel i Dagmar Teatret i København.

Skynd dig at købe billet, for de bliver revet væk!

Anders W. Berthelsen spiller i filmen gidselforhandleren Arthur, og efter visningen kan du møde en gidselforhandler fra det firma, der havde kontakten til Islamisk Stat i Daniel Ryes sag.

Også skuespillerne Sofie Torp og Christiane Gjellerup Koch, der spiller henholdsvis Daniels søster og mor, vil være til stede og fortælle om de opslidende optagelser af den barske historie.

Ekkos chefredaktør Claus Christensen forestår en Q&A med alle tre på scenen, og publikum får også mulighed for at stille spørgsmål.

Ser du månen, Daniel er instrueret af Niels Arden Oplev (Mænd der hader kvinder) i samarbejde med Anders W. Berthelsen. Den er skrevet af Anders Thomas Jensen på basis af DR-journalisten Puk Damgårds bestseller om Daniel Rye.

I Ekkos sommernummer kan du læse et interview med Puk Damsgård, hvor hun forholder sig til filmatiseringens kreative friheder med hendes forlæg.

Trailer: Ser du månen, Daniel

Kommentarer

Ekko-forpremiere

Vi inviterer til forpremiere på det danske gidseldrama Ser du månen, Daniel.

Afholdes 21. august kl. 18.15 i Dagmar.

De medvirkende Sofie Torp og Christiane Gjellerup Koch samt en gidselforhandler svarer på spørgsmål efter visningen.

Køb billet.

© Filmmagasinet Ekko