Nyhed
29. apr. 2024 | 18:17

Gérard Depardieu afhøres om overgrebsanklager

Foto: uoplyst

Gérard Depardieu er en af Frankrigs største skuespillere med film som Cyrano de Bergerac, men han er også kontroversiel med sit venskab med Ruslands præsident Putin og en lang række anklager for seksuelle overgreb.

Den franske stjerne er blevet anholdt for anklager om overgreb under filmoptagelser i 2014 og 2021, og voldtægtssagen mod ham er stadig ikke lukket.

Af Frederik Hoff

Den 75-årige skuespiller Gérard Depardieu blev i december 2023 anklaget for endnu et seksuelt overgreb. Men i januar valgte de franske anklagemyndigheder at afvise sagen, da der var gået for lang tid siden det påståede overgreb under optagelser af filmen Disco i 2007.

Til gengæld er skuespilleren nu blevet kaldt til afhøring på grund af anklager om overgreb på filmsets i 2021 og 2014, erfarer mediet BFMTV ifølge Variety.

Det amerikanske brancheblad fortæller, at det drejer sig om henholdsvis en set-designer på filmen Les volets verts og en anden kvinde på tv-filmen Le magicien et les siamois, som påstår, at skuespilleren har begået overgreb mod dem.

For et år siden stod tretten kvinder frem i mediet Médiapart og anklagede skuespilleren for seksuelle overskridelser. Og en dokumentar på kanalen France 2 i december har i Frankrig ført til en kritisk debat om hans adfærd og seksuelle krænkelser generelt.

Depardieu står også stadig over for en voldtægtsanklage og søgsmål fra skuespilleren Charlotte Arnould.

Kontroversielt statsborgerskab
Gérard Depardieu benægter alle anklager og er ikke dømt for noget. Men det er langt fra første gang i den lange karriere, at skuespilleren har gjort sig upopulær.

Hans begejstring for alkohol har ført til trafikulykker, han har været venner med den cubanske præsident Fidel Castro, og han fik i 2013 russisk statsborgerskab for at slippe for at betale fransk skat.

Venskabet med Vladimir Putin er især kontroversielt, og i 2015 kom han i problemer, da han stillede spørgsmålstegn ved Ukraines ret til at eksistere som selvstændig stat.

Efter Ruslands invasion af landet skiftede han dog hest og kritiserede Putin. I dag er han statsborger i den næsten lige så kontroversielle nation De Forenede Arabiske Emirater.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko