Nyhed
20. aug. 2021 | 13:15

Guldpalme-vinder får dansk premieredato

Foto | Carole Bethuel
Alexia (Agathe Rousselle) arbejder som stripper på en bilmesse, men et overgreb fører hende ud på en vild og blodig rejse gennem et helt specielt Frankrig.

Det franske filmbrag Titane chokerede kritikerne i Cannes og vandt hovedprisen. Snart kan det grænseoverskridende blodtogt opleves i danske biografer!

Af Nicki Bruun

En af årets mest imødesete film rammer danske biografer den 11. november.

Det grænseoverskridende franske filmbrag Titane skabte høj bølgegang i hele branchen, da den fik premiere på Cannes-festivalen. Senere vandt filmen Guldpalmen ved en kaotisk prisfest, hvor juryformand Spike Lee kom til at afsløre vinderen i starten af showet.

Ofte kan der gå helt op til et år, før filmene fra Cannes kommer til danske biografer. Men den danske distributør Another World Entertainment har på sin hjemmeside skrevet bagerens fødselsdag – 11.11 – som premieredato.

Og der er noget at glæde sig til for det danske publikum!

Ekkos chefredaktør Claus Christensen så Titane i Cannes, og filmen efterlod ham målløs, mens andre kritikere udvandrede på grund af voldsomme scener.

Den kvindelige hovedperson Alexia bliver først gjort gravid af en bil, kaster sig dernæst ud i et brutalt blodtogt og forklæder sig siden som en brandmands søn. Og det er kun en smagsprøve på Julia Ducournaus film, som chefredaktøren sammenligner med japanske Tetsuo og David Cronenbergs Crash.

Stjernesang og massemord
På Another World Entertainments hjemmeside fremgår det desuden, at filmselskabets to andre Cannes-indkøb fra hovedkonkurrencen står til at få premiere kort tid efter Titane.

Franske Leos Carax’ vilde musical Annette med Adam Driver og Marion Cotillard som syngende stjernepar kommer til december. Det er en overrumplende kærlighedsfortælling fuld af store armbevægelser og svulstig musik.

Carax vandt prisen for bedste instruktør for filmen i Cannes, men han var ikke til stede på grund af tandpine! Derfor tog manuskriptforfatterne Ron og Russell Mael – brødreparret fra kultbandet Sparks – imod prisen på instruktørens vegne.

Caleb Landry Jones vandt prisen for bedste mandlige skuespiller i Cannes for sin præstation i det australske massemorderportræt Nitram, der står til premiere i januar 2022.

Instruktøren Justin Kurzel, der tidligere har lavet Snowtown, Macbeth og The Kelly Gang, har i Nitram løst filmatiseret virkelige og tragiske begivenheder fra sit hjemland, hvor en ung mand udførte en massakre, som kostede 35 mennesker livet.

Det er med andre ord en flok prisvindende og opsigtsvækkende film, der er på vej til danske biografer. Man glæder sig helt til efteråret!

Trailer: Titane

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko