Nyhed
14. juli 2016 | 16:08

Udskældt Netflix-serie er den mest sete

Foto | Michael Yarish
De tre nu voksne hovedpersoner i Hænderne endnu mere fulde er ifølge anmelderne langt fra overbevisende, men det har tilsyneladende ikke skræmt seerne væk.

Hænderne endnu mere fulde havde ifølge måling flere seere end Orange Is the New Black i åbningsweekenden. En række roste serier kæmper for opmærksomhed.

Af Nicki Bruun

At det brede publikum ikke altid er enig med filmanmelderne, er de færreste nok i tvivl om.

Sådan forholder det sig øjensynligt også i tv-land, hvor branchemediet TheWrap har fået målingsbureauet Symphony Advanced Media til at undersøge, hvor mange seere Netflix-serier har i deres åbningsweekend.

Netflix’ originale serier får altid premiere om fredagen, så brugerne kan bingewatche hele weekenden, og det er altså de tre dage, som er blevet målt.

Resultatet er klart: Folket elsker det, som anmelderne hader.

I hvert fald er det den udskældte genoplivning af en 90’er-sitcom, Hænderne endnu mere fulde, der topper seertalslisten foran fjerde sæson af Orange Is the New Black.

De to serier er set af i omegnen af henholdsvis ni og syv millioner mennesker ifølge målingen. Og der er langt ned Daredevil på tredjepladsen, der havde halvt så mange seere som Orange Is the New Black i sin åbningsweekend. Se listen efter artiklen.

Nostalgi-seere og fans
Netflix er notorisk kendt for at holde seertal for sig selv, og onlinetjenesten har da også kaldt Symphony Advanced Medias’ målemetode decideret upræcis.

Det giver dog mening, at opdateringen af en kultelsket komedieserie som Hænderne fulde finder en masse nostalgi-seere – især i åbningsweekenden.

Andenpladsen til Orange Is the New Black, som har haft fire sæsoner til at opbygge et dedikeret publikum, er heller ikke nogen overraskelse.

Til gengæld kan det undre, at nogle af de bedste serier på Netflix øjensynligt ikke har mange seere – i hvert fald i de første tre dage.

Aziz Ansaris socialt bevidste komedieserie Master of None var en af sidste års bedst anmeldte nye serier, men blev ifølge målingen kun set af lidt over en million i åbningsweekenden.

Endnu værre gik det for den kritikerroste true crime-serie Making a Murderer, der ikke engang kom op på en million seere. Her må man dog formode, at den efterfølgende store medieopmærksomhed omkring seriens mordopklaring har øget seertallet betragteligt.

Mest sete Netflix-serier i åbningsweekenden

Hænderne mere end fulde: 8,79 millioner seere

Orange Is the New Black: 7,18 mio.

Daredevil: 3,6 mio.

House of Cards: 3,26 mio.

Jessica Jones: 2,83 mio.

Unbreakable Kimmy Schmidt: 2,79 mio.

F Is For Family: 1,81 mio.

Wet Hot American Summer: First Day of Camp: 1,66 mio.

Master of None: 1,27 mio.

Narcos: 1,14 mio.

Kilde: Symphony Advanced Media via TheWrap.com

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko